Δεν είναι απλώς ένα wine bistro. Είναι τόπος συνάντησης, γεύσεων και ανθρώπων.
Στο Μαιτρ και Μαργαρίτα κάθε πιάτο ξεκινά από την πρώτη ύλη. Τοπικά, εποχιακά προϊόντα γίνονται η αφορμή για δημιουργία, με σεβασμό στη γεύση και την ιστορία τους. Εδώ, η ελληνική κουζίνα αποκτά τη δική μας φωνή·προσωπική, οικεία και σύγχρονη. Πιστεύουμε στην εμπειρία του μοιράσματος. Γι’ αυτό προτείνουμε το φαγητό στη μέση του τραπεζιού, για να ξαναθυμηθούμε την «τελετουργία» του κοινού τραπεζώματος, την αίσθηση της φροντίδας μέσα από το μοίρασμα της τροφής. Με οδηγούς το βίωμα και τη γευστική μας μνήμη, φέρνουμε στο πιάτο τη δική μας comfort εκδοχή της ντόπιας κουζίνας.
Μαθαίνουμε κι αναζητούμε τα νέα του ελληνικού αμπελώνα με ετικέτες κρασιών γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό. Φυσικά, orange και βιοδυναμικά κρασιά. Άλλα με έντονο χαρακτήρα που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι, με τη συνοδεία κάποιου τυριού ή σαλάτας. Άλλα, πάλι, με έντονες γωνίες και τανίνες που απαιτούν τη λιπαρότητα ενός πλήρους γεύματος. Επιμελούμαστε τη λίστα κρασιών και επιλέγουμε μικρά οινοποιεία ανά την Ελλάδα, με κρασιά που ξεχωρίζουν και δύσκολα συναντάς.
Το καλοκαίρι μάς βρήκε στο Domes Novos Santorini, όπου στήσαμε το καλοκαιρινό μας εστιατόριο. Επιστρέφουμε ανανεωμένοι στη βάση μας, με ανατρεπτικές ιδέες και μια νέα συνεργασία, που ξαναφέρνει το Poster στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Το Μαιτρ και Μαργαρίτα δεν είναι απλώς ένα wine bistro. Είναι τόπος συνάντησης, γεύσεων και ανθρώπων, ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν της ελληνικής κουζίνας.