- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αν είσαι στην Ίο, το Doors είναι το στέκι σου
Μουσική, cocktails, ψώνια, και μενού από τη σεφ Γωγώ Δελογιάννη
Doors: ένα καλοκαιρινό στέκι στην Ίο που τα έχει όλα
Το Doors το εντοπίζεις πριν καλά καλά κατέβεις από το καράβι. Δύο βήματα από το λιμάνι της Ίου είναι το στέκι που φωνάζει «διακοπές». Boho διάθεση, ψαγμένες μουσικές, ολόδροσα cocktails, τα πόδια σου βυθισμένα στην άμμο: το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι ζει εδώ, και είναι όσο ξέγνοιαστο το ονειρευόσουν όλο τον χειμώνα. Καθόλου τυχαίο που, τέσσερα χρόνια τώρα, το Doors είναι το meeting point του νησιού, εδώ όπου θα δώσεις ραντεβού για τον πρώτο καφέ της ημέρας και την τελευταία Margarita της νύχτας.
Φέτος το μενού στο Doors αναλαμβάνει η Γωγώ Δελογιάννη βάζοντας στο πιάτο τη δική της οπτική για την ελληνική κουζίνα και την αγάπη της για τα πιάτα που αγαπά περισσότερο το καλοκαίρι. Το μενού λοιπόν είναι μια γιορτή της απλότητας, μια υπενθύμιση ότι όταν έχεις στη διάθεσή σου καλές πρώτες ύλες και προϊόντα τοπικών παραγωγών, δεν χρειάζονται πολλά ακόμα για να μαγειρέψεις κάτι αξέχαστα νόστιμο.
Το Doors έχει μενού από τη Γωγώ Δελογιάννη
Και στο Doors τα νόστιμα αρχίζουν από το πρωί: τηγανιτά αυγά με νιώτικο τυρί, ελληνικό πρωί με ζυμωτό ψωμί, σπιτική μαρμελάδα και ξινό τυρί, τηγανίτες με μέλι και κανέλα ή με καμένα ντοματίνια και αυγό (ή με πραλίνα και καραμελωμένα αμύγδαλα αν σου αρέσει να ξεκινάς τη μέρα σου γλυκά). Τα μεσημέρια θα βρεις πληθωρικά sandwiches (το pulled pork με γραβιέρα και πίκλες λέει πολλά), αλλά και ένα ζουμερό μοσχαρίσιο burger με γραβιέρα Ίου, μαρμελάδα μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια.
Αργότερα, έρχεται η ώρα της παρέας. Κάπου εκεί μετά τις βουτιές που ανοίγουν την όρεξη για μεζέδες. Η Γωγώ για κάτι τέτοιες ώρες εμπλουτίζει το μενού με πιάτα που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται: κεφτεδάκια με γιαούρτι και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, σπανακόπιτα και κιμαδόπιτα μέσα σε λαχταριστές τορτίγιας, μοσχαρίσιο κεμπάπ με ντομάτα, κρεμμύδι και μαλακή πιτούλα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη, και μια δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα που φωνάζει «ελληνικό καλοκαίρι για πάντα!». Τα επιδόρπια έχουν κάτι από την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων: εκμέκ με τσουρέκι και παγωτό καϊμάκι, αλλά και cheesecake με ανθότυρο και σπιτική μαρμελάδα φράουλα.
Cocktails, μουσική και ψώνια
Στο Doors, όμως, δεν θα έρθεις μόνο για φαγητό. Θα έρθεις για βουτιές στην πεντακάθαρη παραλία ακριβώς μπροστά του, θα έρθεις για cocktails και για να ακούσεις το soundtrack του καλοκαιριού, θα έρθεις και για να ψωνίσεις εκείνο το παρεό που ονειρευόσουν. Θα διαλέξεις ένα από τα τραπεζάκια πάνω στην άμμο, θα παραγγείλεις ένα ελληνικό aperitivo όπως το πιο-αρωματικό-δεν-γίνεται Mastiha Basil Smash ή το ολόδροσο Limoncello Spritz, και θα αφήσεις τον εαυτό σου να ταξιδέψει μέσα από τις μουσικές επιλογές του Χρήστου Ευκρατίδη (Noel, Drunk Sinatra), που είναι και ο άνθρωπος πίσω από αυτό το ξέγνοιαστο στέκι. Κι αν θες να ανανεώσεις το καλοκαιρινό σου look, απλώς διάλεξε τη μεσαία πόρτα του Doors – θα ανακαλύψεις έναν ολόκληρο κόσμο με ρούχα και αξεσουάρ που η Dudette επέλεξε ειδικά για εσένα. Ναι, το Doors πραγματικά τα έχει όλα.
Λιμάνι Ίου, 6936750459, Instagram: @doors_ios
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.