Η τραβηχτή, η πίτα-σήμα κατατεθέν της Μάνης, εδώ φτιάχνεται όπως πρέπει
Στη γραφική πλατεία της Αρεόπολης υπάρχει ένα μαγαζί όπου η μυρωδιά, η εικόνα και η γεύση της τραβηχτής είναι αρκετά για να τραβήξουν τον επόμενο επισκέπτη. Η Τραβηχτή «ο Πούλος» έχει εξελιχθεί σε σταθερή επιλογή για όσους αναζητούν κάτι αυθεντικά μανιάτικο. Πίσω από την απλότητά του δεν κρύβεται μια ακόμη γρήγορη λύση λιγούρας. Η τραβηχτή, η πίτα-σήμα κατατεθέν της Μάνης, εδώ φτιάχνεται όπως πρέπει: φρέσκο ζυμάρι, καθημερινά, από καθαρές πρώτες ύλες.
Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη – και ναι, έχει και το μικρό της μυστικό. Αφού ζυμωθεί το ζυμάρι, πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες. Από εκεί ξεκινά το «τράβηγμα», η κίνηση που δίνει στην πίτα την χαρακτηριστική της μορφή πριν περάσει στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα είναι μια βάση απλή αλλά χορταστική, που μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους συνδυασμούς. Κεφαλοτύρι, χοιρινό ή κοτόπουλο σουβλάκι, μπριζολάκια λαιμού ή τοπικό σύγκλινο Μάνης – επιλογές που καλύπτουν κάθε προτίμηση. Υπάρχει και το χοιρινό παστό, μια μείξη προσούτο και μπέικον, που προσθέτει πιο πλούσια γεύση. Πατάτες τηγανητές, τζατζίκι ή χωριάτικη σαλάτα ολοκληρώνουν την απόλαυση.
Οι πρώτες ύλες είναι από τοπικούς παραγωγούς, στοιχείο που δεν αποτελεί απλώς ένα ωραίο αφήγημα, αλλά επιβεβαιώνεται με κάθε μπουκιά. Όλα σερβίρονται σε λαδόκολλα, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα καλό, αυθεντικό street food της ελληνικής υπαίθρου. Η Τραβηχτή «ο Πούλος» απλώς κάνει καλά αυτό που ξέρει: παραδοσιακή, απλή μανιάτικη πίτα με μεράκι και σταθερότητα.