Μια οικογενειακή σχέση με τη φύση γίνεται εμπειρία αυθεντικής γεύσης στην Κρήτη
Σπορά: Εκεί όπου το κάθε υλικό έχει λόγο και ιστορία
Η Σπορά γεννήθηκε το 2025, με βαθιές ρίζες, που ξεκινούν από το 1998. Από τότε καλλιεργούν τη γνώση, την εμπειρία και το μεράκι γύρω από την κρητική γαστρονομία, με σεβασμό στη φύση και στους ανθρώπους της.
Το εστιατόριο είναι η φυσική συνέχεια μιας μακρόχρονης σχέσης με τη γη και τους καρπούς της. Στα ιδιόκτητα κτήματά τους, 25 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, στην περιοχή Ρούκανι, παράγουν ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, βότανα, φρούτα, λαχανικά και παράγωγα του αμπελιού. Όλα φρέσκα, εποχικά, με φυσικό ρυθμό και χωρίς βιασύνη – όπως παλιά.
Στη Σπορά θα βρείτε, επίσης, κρέας και τυροκομικά από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, που εργάζονται με αφοσίωση και μεράκι, επιλέγοντας την ποιότητα αντί για τη μαζική παραγωγή.
Εδώ, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία. Μια ιστορία γης, εποχών, ανθρώπων και παράδοσης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο: από το χρώμα του πιάτου μέχρι το άρωμα του βοτάνου, όλα έχουν λόγο ύπαρξης.
Η Σπορά είναι ένα κάλεσμα: να επιστρέψουμε στις ρίζες της κρητικής κουζίνας, να θυμηθούμε πώς είναι να τρως αγνά, καθαρά, με ευγνωμοσύνη στη φύση.
Εδώ θα μοιραστείτε τη χαρά του καλού φαγητού, τη ζεστασιά της κρητικής φιλοξενίας και τη δύναμη της παράδοσης. Ανοιχτά καθημερινά 18.00 με 23.20.