

Σε αυτό το στέκι το φαγητό του δρόμου έχει ψυχή, άποψη και νοστιμιά που δεν ξεχνιέται
Στη Δημητσάνας 46-48, στην καρδιά των Αμπελοκήπων, ένα μικρό γαστρονομικό διαμάντι βάζει τον πήχη του street food τόσο ψηλά, που αναγκάζει και τους πιο απαιτητικούς να σηκώσουν το βλέμμα. Το Αρισμαρί και Αβάρσαμο Street Food, δημιούργημα των έμπειρων Σάββα Μπάρκουλα και Ζαχαρία Μαυρομανωλάκη, δεν είναι απλώς ένα ακόμη burger spot. Είναι η γευστική συνέχεια μιας δεκαετούς εστιατορικής εμπειρίας, με τα τελευταία δύο χρόνια να αφιερώνονται στην αναβάθμιση του street φαγητού σε μαγειρική τέχνη. Γιατί εδώ το street food δεν αντιμετωπίζεται ως λύση ανάγκης, αλλά ως αφορμή για μαγειρική δημιουργία.
Κάθε brioche ψωμάκι είναι χειροποίητο, αποτέλεσμα συνεργασίας με αρτοποιούς που γνωρίζουν καλά την τέχνη του «ζυμαριού». Κάθε κομμάτι κρέας –διαλεγμένο, φρέσκο, άριστης ποιότητας– μαγειρεύεται με φροντίδα που θυμίζει εστιατόριο fine dining. Οι σoς παρασκευάζονται καθημερινά από την αρχή, τα λαχανικά είναι φρέσκα, εποχιακά και μελετημένα στην επιλογή τους.
Από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν, το Double Smashed Burger αποθεώνει το old school αμερικάνικο burger. Το The Fried με ζουμερό, τραγανό κοτόπουλο έχει αποκτήσει πιστούς ακόλουθους, ενώ το Truffle Burger απευθύνεται σε όσους θέλουν η τρούφα να είναι ο πρωταγωνιστής της μπουκιάς. Τα συνοδευτικά –από comfort classics όπως το Mac & Cheese μέχρι πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως η πατατοσαλάτα ή οι τηγανητές γλυκοπατάτες– απογειώνουν την εμπειρία.
Το μενού φροντίζει να είναι δίκαιο με όλους, με vegan και vegetarian επιλογές, που δεν υπάρχουν απλώς για να υπάρχουν, αλλά για να σταθούν ισάξια δίπλα στα υπόλοιπα πιάτα. Και φυσικά, τίποτα δεν συνοδεύεται καλύτερα από μια δροσερή, παγωμένη μπίρα. Η απόλαυση δεν σταματά εκεί. Όσοι επιλέγουν take-away απολαμβάνουν 15% έκπτωση, ενώ το delivery λειτουργεί μέσω Efood και Wolt. Και αν τύχει να περάσετε την κατάλληλη ώρα, ίσως βρεθείτε και σε κάποιο από τα DJ events, που ανακοινώνονται μέσω Instagram, κρατώντας ζωντανή την πιο αληθινή πλευρά της urban κουλτούρας. Στο Αρισμαρί και Αβάρσαμο το φαγητό του δρόμου έχει ψυχή, άποψη και νοστιμιά που δεν ξεχνιέται.