Το νέο hot εστιατόριο της πόλης
Η νέα και πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη, από τις αρχές Φεβρουαρίου, στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Τα Δώδεκα Πιάτα ήταν μια ιδέα του διακεκριμένου με αστέρι Μισελέν σεφ Παύλου Κυριάκη και του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα, με την εξής φιλοσοφία: παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με πιάτα που θα τρώγαμε σε μια ταβέρνα τη δεκαετία του ’50 και του ’60, αλλά μαγειρεμένα με άριστες πρώτες ύλες και μενού που αλλάζει συχνά, βάσει της εποχικότητας αλλά και της φαντασίας!
Όπως προκύπτει από το όνομα του εστιατορίου, το μενού προτείνει 12 πιάτα καθημερινά, τα οποία είναι όλα τους ένα κι ένα. Καπνιστό τζατζίκι χωρίς σκόρδο, τυροκαυτερή που σερβίρεται ζεστή από τον φούρνο, εξαιρετικός χειροποίητος γύρος από ελληνικά κρέατα, που φτιάχνεται από την αρχή εδώ, τηγανιά συκώτι, μπιφτεκάκια με ροδίτικη λαδόπιτα, χόρτα σαλάτα, που θα σας θυμίσει λιγάκι σπανακόπιτα, καθώς προσφέρεται με πολλά μυρωδικά και μυζήθρα.
Θα συνοδεύσετε με επιλεγμένες ετικέτες, περίπου 30, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και από την Ιταλία και την Ισπανία, κάποιες από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι, καθώς και με μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλά και με το πατροπαράδοτο τσίπουρο.
Όλα αυτά σε έναν απόλυτα περιποιημένο χώρο, με τραπέζια καλοστρωμένα με τραπεζομάντιλα, ανθρώπους φιλόξενους και τιμές αυτό που λέμε value for money, στην πάντα ζωντανή γειτονιά του Κουκακίου. Από Τρίτη έως και Κυριακή 13.00 με 24.00.
e-mail: dodekapiata@gmail.com