24 εστιατόρια με εξαιρετική κουζίνα

Twenty Five: Tο καινούργιο hot εστιατόριο στο Μικρολίμανο

Alec Peters και Γιώργος Τσούλης υπογράφουν το νέο εστιατόριο του Πειραιά

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twenty Five: Tο καινούργιο hot εστιατόριο στο Μικρολίμανο
Twenty Five: Tο καινούργιο hot εστιατόριο στο Μικρολίμανο
Twenty Five: Tο καινούργιο hot εστιατόριο στο Μικρολίμανο
Twenty Five: Tο καινούργιο hot εστιατόριο στο Μικρολίμανο

Twenty Five: Η τέχνη του κρέατος σε νέα διάσταση στο Μικρολίμανο

Ολοκαίνουργιο (ούτε μήνα δεν έχει ανοίξει), βρίσκεται πάνω ακριβώς στο Μικρολίμανο και έχει για θέα τη θάλασσα και τα καΐκια της. Το λένε Twenty Five και είναι το εστιατόριο του Alec Peters (ναι, του μπασκεμπολίστα του Ολυμπιακού - το όνομα είναι αναφορά στον αριθμό της φανέλας του!) με σεφ τον υπέρ ταλαντούχο, Γιώργο Τσούλη! Ο Aμερικανός μπασκετμπολίστας θέλοντας να επιστρέψει μέρος της αγάπης που πήρε τα τελευταία τρία χρόνια από τους Έλληνες , αποφάσισε να ανοίξει αυτό το εστιατόριο στον Πειραιά. Κι έτσι ζήτησε τη συνεργασία του σεφ Γιώργου Τσούλη.

«Φροντίδα» είναι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτό το εστιατόριο και είναι κάτι που το καταλαβαίνεις πριν καν δεις το μενού. Από την ανοιχτή κουζίνα όπου πρωταγωνιστεί η custom made parrilla (ειδική σχάρα για το ψήσιμο του κρέατος), από την cozy σάλα με τα γήινα χρώματα, από την ευγένεια των σερβιτόρων. Εδώ νιώθεις πραγματικά καλεσμένος, σαν να έχεις έρθει σε ένα σπίτι ζεστό και φιλόξενο.

Το Twenty Five είναι ένα fine comfort εστιατόριο με έμφαση στις εκλεκτές κοπές κρεάτων, αλλά και σε μερικές πραγματικά πρωτότυπες συνταγές. Ο Γιώργος Τσούλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας ένα μενού που ξεχειλίζει από γεύση. Με τι να αρχίσεις; Σίγουρα με το Mac n’ cheese, πιάτο εμβληματικό: μακαρονάκι κοφτό (με καβουρμά, γαλάκτωμα από καμένο κρεμμύδι και custard cheddar) που σερβίρεται σαν… παγωτό! Ύστερα είναι και οι φοβερές πατάτες με αυγά, που ακούγονται συνηθισμένες αλλά δεν είναι καθόλου. Αντίθετα σερβίρονται με vinaigrette παρμεζάνας, gel κρόκου αυγού, brisket, μαγιονέζα από τηγανητό αυγό και ανοιξιάτικη φρέσκια τρούφα – ήδη ένα από τα best sellers του καταλόγου. Αν σου αρέσει το carpaccio, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις αυτό εδώ το μοσχαρίσιο «καμένο» carpaccio, με vinaigrette παρμεζάνας και ρόκα, μεγαλειώδες στην απλότητά του.

Η καρδιά του μενού, ωστόσο, είναι οι premium κοπές: Tomahawk από την Αργεντινή, μοσχαρίσια Picanha από τις ΗΠΑ, T-Bone από την Ισπανία, ένα (εκπληκτικό!) μοσχαρίσιο συκώτι από ελληνικές φάρμες. Αν είσαι λάτρης του κρέατος, εδώ θα βρεις ό,τι πιο εκλεκτό. Και για να το συνοδέψεις θα ανακαλύψεις την ιδανική wine list με κρασιά από όλο τον κόσμο, με κάποια από αυτά να είναι αρκετά δυσεύρετα.

Extra tip: Με τίποτα μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το skillet cookie – το πιο λαχταριστό κλείσιμο σε ένα τέλειο γεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου