Ο Σήφης Μανουσέλης μαγειρεύει τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που αγαπάμε πιο πολύ
Όταν ο γνωστός σεφ Σήφης Μανουσέλης αποφάσισε να ανοίξει τη δική του ταβέρνα, ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν συνηθισμένη.
Κανένα αγαπημένο πιάτο της τιμημένης ελληνικής ταβέρνας δεν λείπει, ο Σήφης, όμως, τα μαγειρεύει με την καρδιά, την τεχνική και την άποψη της κρητικής καταγωγής του, βάζοντας στις συνταγές του βασίλισσα την αγνή πρώτη ύλη. Έτσι εξηγείται που το μοσχαρίσιο συκώτι είναι το καλύτερο της πόλης, που τα αρνίσια παϊδάκια δεν προφταίνουν τις παρέες (μεγάλη η ζήτηση!), που ο τζιγεροσαρμάς είναι ένα μικρό αριστούργημα από μόνος του. Άλλη μεγάλη (μα και πεντανόστιμη) ιστορία στον Αορίτη είναι και τα μαγειρευτά του…
Τα πιάτα ακολουθούν τους καιρούς και τις εποχές, και αλλάζουν συχνά, αλλά ένα είναι σίγουρο: το τσουκάλι του Αορίτη δεν σε απογοητεύει ποτέ. Είτε μιλάμε για έναν παραδοσιακό μουσακά, είτε για ένα μοσχαρίσιο γιουβέτσι με τα όλα του (και μπόλικη γραβιέρα Κρήτης), εδώ θα βρεις τη σοφή νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας.
Όλα αυτά τα απολαμβάνεις μαζί με ένα ποτήρι ωραίο κρασί από την πλούσια wine list (να ξέρεις όμως ότι υπάρχει κι εξαιρετικό χύμα), ιδανικά στα τραπέζια που είναι απλωμένα ανάμεσα στις πράσινες φυλλωσιές της Μαιάνδρου.