Σε αυτά τα εστιατόρια πρωταγωνιστεί η ελληνική γεύση

Καπάνι: Μια free style γευστική απόλαυση

Ένα εστιατόριο που μαγειρεύει στον ξυλόφουρνο, στα κάρβουνα και στη σούβλα

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπάνι
Καπάνι
Καπάνι

Ένα εστιατόριο με free style χαρακτήρα, έντονη ελληνική ταυτότητα και έμφαση στις φυσικές, εποχιακές πρώτες ύλες. Το μενού βασίζεται στην παράδοση, με γεύσεις μαγειρεμένες στον ξυλόφουρνο, στα κάρβουνα και στη σούβλα, σε μια ορθάνοιχτη κουζίνα. Ο χώρος φωτεινός, με μοντέρνες χρωματικές πινελιές. Υπάρχει βέβαια και εξωτερικός για καθήμενους και για όρθιους. Στην είσοδο η βιτρίνα με επιλεγμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά, και δίπλα της μία ακόμη με τα φυσικά κρασιά – διαθέσιμα και για αγορά. Στο βάθος ξεχωρίζει ο dj, που δίνει τον ρυθμό.

Το μενού αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά. Ανάμεσα στα σταθερά πιάτα ξεχωρίζουν τα σαλιγκάρια γαλλικής εμπνεύσεως, η πανσέτα μαύρου χοίρου στον ξυλόφουρνο και η «καρμπονάρα» με θράψαλο. Πίσω από τη γεύση βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας, από τη Φλώρινα, όπως και ο ιδιοκτήτης Κωστής Χρηστάκης (γνωστός από τον Πρίγκιπα στα Εξάρχεια). Η βαλκανική επιρροή παίζει καθοριστικό ρόλο, όπως στη σάλτσα σουτ μακάλο, που συνοδεύει το βουβαλίσιο μπιφτέκι, ή τα κεφτεδάκια. Κάθε Τετάρτη από τις 14.00, σερβίρεται το «μενού λαϊκής» – με υλικά από τη λαϊκή της γειτονιάς.

Ανοιχτό καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 14.00, και η κουζίνα μαγειρεύει έως τα μεσάνυχτα. Οπωσδήποτε κράτηση.

Extra tip: Στη λίστα θα βρεις και 5 ετικέτες δικής τους παραγωγής – όπως και δική τους μπίρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου