- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Chez Michel: ένα ωραίο μπιστρό για ραντεβού στο Κολωνάκι
Μοιάζει με γαλλικό μπιστρό και κάπως σε ψήνει ότι είσαι όντως στο Παρίσι
Στο Bistrot Chez Michel στο Κολωνάκι για τα ωραία του brunch και την χαλαρή ατμόσφαιρα
Πριν καιρό βρέθηκα στο Chez Michel καλεσμένη από φίλη επισκέπτρια από άλλη πόλη, για καφέ-γλυκό: πολύ ωραία λεμονόπιτα, όσο λεμονάτη και κρεμένια τη θέλει κανείς αλλά με τραγανή βάση. Μετά, πριν από λιγότερο καιρό ξανα-βρέθηκα στο ίδιο μπιστρό, στην καρδιά του Κολωνακίου, με άτομα που είχα χρόνια να δω από κοντά, που είχαμε εντελώς χαθεί επειδή συμβαίνουν αυτά στη ζωή, έχεις πολλές δουλειές, παιδιά, ιστορίες, αναδουλειές, πήγαινε-έλα και τελοσπάντων, όσο να 'ναι χάνεσαι. Ειδικά αν τα μισά άτομα πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά στα οποία δεν πηγαίνουν τα άλλα μισά άτομα, οπότε, ψάξε-βρες.
Chez Michel, ένα ωραίο μπιστρό στο Κολωνάκι
Το Chez Michel είναι σαν κλασικό γαλλικό μπιστρό, με σωστό φωτισμό, με μουσική που γέρνει προς την τζαζ (εκτός από αργά το βράδυ, που ανεβάζει ντεσιμπέλ και σκέφτεσαι ότι δεν είσαι να κυκλοφορείς αργά το βράδυ, τελικά). Σερβίρει όμως περιποιημένο brunch μέχρι το μεσημερο-απόγευμα, και νόστιμα πιάτα που επιμελείται κάποιος πολιτισμένος, γαλλομαθής σεφ*: η σαλάτα με κατσικίσιο τυρί είχε ένα αρωματικό ντρέσινγκ, η ανάμεικτη κινόα ήταν λες και δεν ήτανε η γνωστή νερομπλούμ κινόα αλλά κάτι υπέροχο, και το λαυράκι με σπαράγγια ήταν τέλεια μαγειρεμένο, με τα σπαράγγια του όσο χρειάζεται βουτυράτα (έτσι μου φάνηκαν, δε ξέρω πολλά από βουτυράτα σπαράγγια, μη νομίζετε, μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν αβουτύρωτα και θα το δεχτώ, πάντως ήταν νόστιμα…). Οι τιμές είναι Κολωνάκι τσακ-μπαμ, καφέδες και σοκολάτες €5-€6, τα πιάτα όλα από €15, με τις πλούσιες χορταστικές σαλάτες που πήραμε στα €16, και φτάνουν ως το ταπεινό 50άρικο οι τιμές, αν κάποιος θέλει να φάει ριμπ-άι ή έχει κερδίσει το λόττο πρόσφατα.
Το φαγητό είναι εξαιρετικό λοιπόν, αισθάνεσαι ότι πράγματι αξίζει να τρως εδώ τα λεφτά σου (ή τα λεφτά του ατόμου που σε έχει καλέσει), αλλά το πιο σημαντικό στο μπιστρό Chez Michel, είναι η ατμόσφαιρα μαζί με το άψογο πλην όμως τρυφερό σέρβις: όλοι είναι ευγενέστατοι. Η διακόσμηση, τα έπιπλα, οι δερμάτινοι καναπέδες, ο πολύ-δύσκολος-να-πετύχει-κολακευτικός-φωτισμός, όλα είναι διακριτικά αλλά όμως με χαρακτήρα, και κάπως ψωνίζεσαι ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι, και πολύ το ευχαριστιέσαι στην τελική…
Ηροδότου 15 & Καψάλη, Κολωνάκι, 2155510090
*(Σορυ αλλά δεν θέλω ποτέ πια να γράψω «εμπνευσμένος σεφ», μου ακούγεται σαν το «καλλιτεχνικά άρτιος» και κουραστικός τύπος, όσο εμπνευσμένος κι αν είναι…)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.