- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Amante, νέο ιταλικό εστιατόριο σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους του κέντρου
Ιταλική-μεσογειακή κουζίνα, απίθανα cocktails και μια Μόνα Λίζα με τσιχλόφουσκα
Amante: καινούργιο εστιατόριο ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας στον Κεραμεικό
Τους τελευταίους μήνες το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στη γωνία της Παραμυθίας με τη Σαλαμίνος είναι και πάλι φωτισμένο. Εδώ στεγαζόταν για χρόνια το θρυλικό Funky Gourmet, από τα λίγα εστιατόρια της Αθήνας που έχουν βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin. Αλλά από τότε που έκλεισε, το κτίριο έμεινε σκοτεινό. Μέχρι που ήρθε το Amante, ερωτικό σαν και το όνομά του, να δώσει νέα πνοή στο παλιό νεοκλασικό και σε όλη τη γειτονιά.
Amante: το νέο εστιατόριο ιταλικής-μεσογειακής κουζίνας στον Κεραμεικό
Ίσως το έχεις δει σε κάποια από τις βόλτες σου στον Κεραμεικό, ίσως και να σου έχει κάνει εντύπωση ο πίνακας της Μόνα Λίζα που φαίνεται από την ανοιχτή πόρτα της εισόδου. Είναι μια Μόνα Λίζα διαφορετική, απόλυτα σύγχρονη. Με γαλάζια νύχια, αστραφτερό φόρεμα και μια τεράστια φούξια τσιχλόφουσκα να φουσκώνει μέσα από τα χείλη της. Μια pop art πινελιά που κλείνει το μάτι στον επισκέπτη λέγοντας: «Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο».
Το Amante κάτω από το όνομά του ξεδιπλώνει τον χαρακτηρισμό “Restaurant & Cocktail Bar”. Που σημαίνει ότι θα έρθεις για τη νόστιμη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα του, αλλά αν το προτιμάς μπορείς απλώς να κάτσεις στην επιβλητική του μπάρα πίνοντας ένα ιταλικό cocktail, ένα δροσερό spritz ή ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια κάβα του.
Το μενού στο εστιατόριο Amante
Για το μενού στο Amante έχει φροντίσει ο Ιταλός σεφ Giovanni Fiorentino, με καταγωγή από το Μιλάνο, σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ Δημήτρη Καραμήτσο, ο οποίος και εκτελεί τα πιάτα. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις τη δική του εκδοχή για το μοσχαρίσιο Carpaccio, το ταρτάρ τόνου, την αυθεντικά ιταλική carbonara ή μια Amatriciana με τα όλα της. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλά από τα ζυμαρικά γίνονται εδώ από την αρχή, στην κουζίνα του Amante. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα φρέσκα ραβιόλι που γεμίζονται με παρμεζάνα και ricotta, περιχύνονται με μία πεντανόστιμη κρέμα κολοκύθας και πασπαλίζονται με πούδρα από καρύδια. Ή τα λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς, κρέμα από σπαράγγια, vongole και ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας.
Τα arancini με ραγού μπολονέζ και μοτσαρέλα, που σερβίρονται με κρέμα παρμεζάνας είναι μια ιδανική αρχή στο γεύμα σου, ενώ το μυλοκόπι με αχνιστά χόρτα εποχής, πουρέ παστινάκι και σάλτσα από πετρόψαρα ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσει κάθε λάτρης των θαλασσινών γεύσεων. Από τα καινούργια πιάτα του καταλόγου ξεχωρίζει και το καλαμάρι σοτέ που σβήνεται με ούζο και σερβίρεται με πέστο βασιλικού και τσιπς πατάτας.
Κρασί από τους αμπελώνες του κόσμου
Όλα αυτά, τα συνοδεύεις με κάποιο κρασί της ενημερωμένης λίστας (υπάρχουν περισσότερες από 100 ετικέτες με έμφαση στον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, χωρίς όμως να λείπουν προτάσεις από τη Γαλλία ή τη Χιλή), ακούγοντας ιταλικά τραγούδια και lounge μουσική (υπάρχει και dj κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Ένα δυνατό χαρτί του Amante είναι και η τοποθεσία του. Τις βροχερές μέρες είναι απολαυστικό να κάθεσαι στην πιο prive σάλα του πρώτου ορόφου παρακολουθώντας τη βροχή να πέφτει πάνω στη γυάλινη οροφή. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, όμως, θα βρεις καταφύγιο στους άνετους καναπέδες στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος κάτω από τη δροσιά του τεράστιου πλάτανου. Πραγματικό «όνειρο θερινής νυκτός».
Παραμυθίας 13, Κεραμεικός, 210 5243429, 693 789374, Fb: Amante Athens, Instagram: @amante.athens, Ώρες και μέρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00-02.00, Σαββατοκύριακα: 12.00-02.00, Δευτέρα κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.