

Συνταγές μαγειρεμένες με σεβασμό στην παράδοση που μας μεγάλωσε
Πας να πιάσεις το καρβελάκι που ο σερβιτόρος ακούμπησε στο τραπέζι σου και αυθόρμητα χαμογελάς. Πόσο καιρό έχεις να πιάσεις ζεστό, φρέσκο ψωμί σαν αυτό; Στο Αισώπου Μύθοι το ψωμί ζυμώνεται εδώ και φτάνει σε εσένα μόλις ξεφουρνίζεται, μαζί με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι. Αυτή είναι μόλις η αρχή ενός γεύματος αληθινού, σαν εκείνο που μόνο χέρια που νοιάζονται μπορούν να ετοιμάσουν. Και ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης δεν νοιάζεται απλώς για την ελληνική κουζίνα, ζει για αυτήν. Γι’ αυτό και μαγειρεύει τις συνταγές της με απεριόριστο σεβασμό και πίστη στην παράδοση που μας μεγάλωσε. Τι θα σου φτιάξει; Ζουμερά κεφτεδάκια σαν της γιαγιάς, μπλεγμένα σε φρέσκιες χυλοπίτες. Ψητό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, σαν αυτό που έτρωγες μικρός (αλλά καλύτερο!). Κλέφτικο στη λαδόκολλα. Ρεβυθάδα όπως τη φτιάχνουν στην πατρίδα της, τη Σίφνο. Μπιφτέκι προβατίνας με γαλοτύρι, πατάτες και χόρτα εποχής. Ένα μαγικό γιουβέτσι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Αλλά εκεί που κανένας δεν φτάνει τον Δημήτρη είναι στην κατσικομακαρονάδα: εδώ το κατσικάκι μαγειρεύεται με τις ώρες μέσα σε μια πλούσια κόκκινη σάλτσα, ύστερα σερβίρεται μαζί με φρέσκιες, λεπτές χυλοπίτες και ξηρό ανθότυρο. Αυτό (αλλά και η παινεμένη ταραμοσαλάτα!) είναι το best seller πιάτο στο Αισώπου Μύθοι και καθόλου άδικα. Να το απολαύσεις μαζί με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη wine list, να θυμηθείς πόσο νόστιμη μπορεί να γίνει η ζωή…