17 εστιατόρια με τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας

Dopios: Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων

Δημιουργικοί μεζέδες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dopios: Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων
Dopios: Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων
Dopios: Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων
Dopios: Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων

Ένα τραπέζι γεμάτο φίλους. Στο κέντρο του οι μεζέδες που λαχταράμε: τραγανές τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια, βελούδινη ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια και ψητές σαρδέλες. Το κρασί ποτέ να μη λείπει, ούτε όμως και τα γέλια. Η καρδιά της ελληνικής κουζίνας χτυπάει σε εικόνες σαν και αυτή. Και είναι για αυτές ακριβώς τις στιγμές, όταν θέλουμε να μοιραστούμε ένα γεύμα μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, που δημιουργήθηκε ο Dopios. Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του διάσημου σεφ Χριστόφορου Πέσκια, που συγκεντρώνει τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους του αθηναϊκού κέντρου. Εδώ, με θέα το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων (σ.σ. ναός που μετρά πάνω από χίλια χρόνια ζωής), θα δοκιμάσεις ελληνικούς μεζέδες, που χάρη στη δημιουργική προσέγγιση του σεφ αποκτούν μία ακόμη πιο νόστιμη διάσταση: μοσχαρίσια μάγουλα με χυλοπίτες και αφρό μπεσαμέλ, σουγάνια Μυτιλήνης (γεμιστά κρεμμύδια), χταποδάκι με φάβα Σαντορίνης, αρνίσια μπιφτεκάκια με chutney δυόσμου, χώρια τα εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών όπως το αυγοτάραχο Τρικαλινού ή τα υπέροχα τυριά από κάθε σχεδόν γωνιά της χώρας. Όλα αυτά τα συνοδεύεις με κρασιά από τους αμπελώνες της Ελλάδας ή φίνα ελληνικά αποστάγματα και δεν θες τίποτα άλλο – εκτός ίσως από μία… ψευτομπουγάτσα σε τραγανές μπάλες (μία από τις πολλές λαχταριστές επιλογές σε γλυκά που θα βρεις στον κατάλογο).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου