17 εστιατόρια με τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας

Κάψα: Χειροποίητα σουβλάκια από τον Χριστόφορο Πέσκια

Ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάψα: Χειροποίητα σουβλάκια από τον Χριστόφορο Πέσκια
Κάψα: Χειροποίητα σουβλάκια από τον Χριστόφορο Πέσκια
Κάψα: Χειροποίητα σουβλάκια από τον Χριστόφορο Πέσκια
Κάψα: Χειροποίητα σουβλάκια από τον Χριστόφορο Πέσκια

Ξέρεις ότι αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο σουβλάκι γιατί ο γύρος του, ξηροψημένος και ζουμερός, δεν μοιάζει με κανέναν άλλον που έχεις φάει. Και πώς να μοιάζει όταν ψήνεται στα κάρβουνα και τη συνταγή του γνωρίζει μόνο ο Χριστόφορος Πέσκιας; Όταν ένας από τους πιο διάσημους σεφ της χώρας αποφασίζει να καταπιαστεί με το εθνικό μας street food, το αποτέλεσμα είναι μάλλον αναμενόμενο: ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της ζωής σου! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις στην Κάψα είναι ο ασύγκριτος χειροποίητος χοιρινός γύρος (σε μερίδα ή τυλιχτό). Το δεύτερο είναι τα signarure τυλιχτά του Χριστόφορου Πέσκια. Καλαμάκι χοιρινό με κυπριακό pico de gallo, καλαμάκι κοτόπουλο με μαγιονέζα curry ή μήπως μπαχαρένιο κεμπάπ με κόκκινη καυτερή σάλτσα και γιαούρτι; Όλα αυτά τα θαυμαστά τυλίγονται σε χειροποίητη αφράτη πιτούλα και φτάνουν στα χέρια σου καυτά. Όχι ότι δεν υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα κλασικά κι αγαπημένα, όπως καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό. Με μια διαφορά όμως: στην Κάψα τα πάντα ψήνονται στα κάρβουνα κι έτσι αποκτούν αυτή τη μοναδική καπνιστή γεύση, που μόνο η τσίκνα μπορεί να χαρίσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου