Resto

ΧΗ.ΜΑ, ένας χημικός κι ένας μαθηματικός με πτυχίο στη σωστή μπριζόλα

Στο Νότο κάνουν αλχημείες στα κάρβουνα

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88736-178960.jpg

Όχι δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, πρόκειται για απλά μαθηματικά! Έστω ένας χημικός, ο Τόλης, κι ένας μαθηματικός, ο Μπάμπης. Αυτό ισούται με το ΧΗ.ΜΑ, δηλαδή το καλύτερο μπριζολάδικο των –πολύ- νοτίων προαστίων.

Με κλίση στις θετικές επιστήμες τα δυο αδέλφια και με μπαμπά 35 χρόνια κρεοπώλη, μπορεί να σπούδασαν έκαστος το είδος του αλλά η αγάπη για το καλό φαγητό (και ο κορεσμός στα σχετικά με το πτυχίο τους επαγγέλματα, να τα λέμε και αυτά), τους οδήγησε στη δημιουργία ενός παραδοσιακού τύπου μπριζολάδικου με ιδιαίτερες γεύσεις και άριστες πρώτες ύλες φυσικά απ’ τον καλύτερο προμηθευτή, τον πατέρα τους!

n

Στον παράλληλο της παραλιακής οδού που οδηγεί προς το Σούνιο, στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, τα δυο αδέρφια μετέτρεψαν το παλιό πατρικό σε μια ζεστή οικογενειακή ταβέρνα με έξυπνη διακόσμηση και πολλές -πολλές εξισώσεις και χημικές ενώσεις γραμμένες στους τοίχους. Επιμελήθηκαν τον κατάλογο με μεγάλη προσοχή και κατάφεραν να συνδυάσουν κλασικές κι αγαπημένες γεύσεις με μοντέρνες κι ενδιαφέρουσες πινελιές.

Δοκιμάσαμε δροσερές σαλάτες, μαστέλο Χίου και λαδοτύρι στα κάρβουνα, μελιτζανοσαλάτα με μπόλικο σκόρδο, τυροσαλάτα, σουτζουκοπιτάκια κόλαση, κεμπάμπ γιαουρτλού όνειρο, μπριζόλα σταυλίσια τέλεια ψημένη, παϊδάκια κοτόπουλου ζουμερά και μαριναρισμένα σε μυστική συνταγή με μουστάρδα.

n

Η ποικιλία για την παρέα περιέχει απ’ όλα τα καλά: στήθος κοτόπουλου, μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο, χοιρινά πανσετάκια, μοσχαρίσια μπριζολάκια, πιτούλες, πατάτες μερακλίδικες κομμένες στο χέρι και... δεύτε λάβετε force!

Στα γλυκά, η καρυδόπιτα, το cheesecake και το κέικ σοκολάτας φτιάχνονται, επίσης καθημερινά στο εστιατόριο και δε μένει ούτε ψίχουλο!

Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισαν να ανοίξουν το αδερφάκι του ΧΗ.ΜΑ στην περιοχή του Αλίμου και απ΄ ότι φαίνεται ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα τις αλχημείες στα κάρβουνα!

25ης Μαρτίου 11, Π. Φώκαια Αττικής, 22910 – 78235, Βαλλιάνου &Θεοτόκη 1, Άλιμος, 210 - 9825026

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.