Οι Πέμπτες στο La Cave είναι αφιερωμένες στο κρέας και οι Παρασκευές στο ψάρι (μη χάσετε τα φοβερά στρείδια που καταφτάνουν ολόφρεσκα από το Cancale)
Είναι μια πρωτότυπη καντίνα-wine bar που εμφανίστηκε μέσα στο Athens Street Hub, το ωραίο αυτό food project του Κεραμεικού, πριν από λίγες μόνο μέρες. Ο Γάλλος Florentin Le Noxaic και ο ελληνογαλλικής καταγωγής Αλέξης Sparacello άνοιξαν το La Cave με σκοπό να κάνουν τη γαλλική κουζίνα προσιτή σε όλους. Μαγειρεύουν και μιλάνε γαλλικά, προσφέρουν γύρω στις 40 ετικέτες κρασιού (όλες και σε ποτήρι) από τους αμπελώνες της Γαλλίας, έχουν όλα τα γαλλικά προϊόντα που ονειρεύεσαι: χαβιάρι κι εκλεκτό ζαμπόν 24μηνης ωρίμασης, λαχταριστά αλλαντικά (ανάμεσα τους και μπουντέν!), τυριά, πατέ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τεράστια αυτή ποικιλία των προϊόντων οφείλεται στη Galitel μια εταιρεία που εισάγει γαλλικά προϊόντα στην Ελλάδα και εξάγει ελληνικά προϊόντα στη Γαλλία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.
Στο La Cave μαγειρεύουν μοσχομυριστές γαλλικές σούπες (να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την κρεμμυδόσουπα), φτιάχνουν υπέροχα πλατό, σερβίρουν αυθεντικά γαλλικό brunch και σαλιγκάρια σε βούτυρο αρωματισμένο με μαϊντανό. Και όχι μόνο… Οι Πέμπτες στο La Cave είναι αφιερωμένες στο κρέας (οπότε βρίσκουμε αντίστοιχες λιχουδιές όπως ένα αξεπέραστο “Cote de Porc au Romarin”), οι Παρασκευές στο ψάρι (μη χάσετε τα φοβερά στρείδια που καταφτάνουν ολόφρεσκα από το Cancale και τα οποία μάλιστα θα βρείτε και το Σαββατοκύριακο), τα Σαββατοκύριακα σε μία γαλλική σπεσιαλιτέ (ποιος δεν θέλει να δοκιμάσει ένα άφταστο μοσχαράκι bourguignon, ένα υπέροχο fondue, ένα παραδοσιακό Raclette ή ένα λαχταριστό tartiflette, ακριβώς όπως τα κάνουν στη Γαλλία;). Όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές και με την τεράστια εμπειρία του Dominique Perrot, ενός γάλλου σεφ που έχει μαγειρέψει ακόμη και για τον Φρανσουά Μιτεράν!
Πέμπτη-Παρασκευή 14.00-23.30, Σαββατοκύριακο: 10.00-23.30.