Resto

DRY, ένα καινούργιο μπιστρό- έκπληξη στο Κολωνάκι

Ιταλικός αέρας φύσηξε και πολύ μας άρεσε!

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87245-175648.jpg

Το «DRY caffe&spuntino» είναι ένα μικρό, ζεστό και φιλόξενο ιταλικού τύπου μπιστρό, που άνοιξε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τις πόρτες του και έχει ήδη κατακτήσει πιστούς θαμώνες.

Στην κάτω πλευρά της πλατείας Κολωνακίου, στην οδό Κουμπάρη, φρέσκες ορχιδέες στολίζουν τα καλυμμένα με κατάλευκο τραπεζομάντιλο τραπεζάκια που απλώνονται στο πεζοδρόμιο.

n

Στο όμορφο και διακοσμημένο με έργα τέχνης εσωτερικό, το μακρόστενο μπαρ κρύβει τις θορυβώδεις μηχανές του εσπρέσσο που δουλεύουν ασταμάτητα. Ο σεφ, ακριβώς δίπλα, δημιουργεί σε real time διάφορες ιταλικές λιχουδιές, τσιαπατάκια με σαλάμι, μίνι μπριός με προσούτο, μπαγκέτες με μοτσαρέλα και ντομάτα αλλά και γλυκό με μασκαρπόνε σε ποτήρι του μαρτίνι. Η κάβα με τα κρασιά, είναι αρκετά ενημερωμένη με τις ελληνικές ετικέτες να κατέχουν περίοπτη θέση. Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι έμεινε ένα μήνα στο Μιλάνο και επισκέφθηκε περί τα 127 espresso bar και μπιστρό ώστε να φέρει στην Αθήνα τον πιο επιτυχημένο συνδυασμό.

n

Το DRY caffe & spuntino-που στα ιταλικά σημαίνει σνακ, είναι το μαγαζάκι που ψάχνεις στο Κολωνάκι όταν έχεις μισή ώρα κενό απ΄ το ένα ραντεβού στο άλλο, όταν χρειάζεσαι ένα ήσυχο μέρος να βγάλεις λίγη δουλειά και όταν θες έναν ατμοσφαιρικό χώρο χωρίς πολύ βαβούρα για να πιεις καλό κρασί και να πεις δυο κουβέντες με καλούς φίλους.

Κουμπάρη 5, πλ. Κολωνακίου 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ