Resto

The Clumsies, ένα all day cocktail bar που συχνάζει η Αθήνα

Το μοναδικό ελληνικό στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου για το 2015

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87073-175395.jpg

Τα παρακάτω γράφαμε όταν άνοιξε πρίν από λίγους μήνες στην Αθήνα. Ήδη μπήκε στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.


Ανάμεσα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, την Καρύτση και τη Λέκκα, στην οδό Πραξιτέλους, δεν θα βρεις φωτεινή επιγραφή, ούτε πινακίδες, ούτε λογότυπα. Θα δεις ένα έντονο ροζ φως σε μια είσοδο κι ένα σπιτικό vintage κουδούνι.

Θα προχωρήσεις ευθεία στον μακρόστενο διάδρομο με τα μικρά γλαστράκια και το –ξεκάθαρα πλέον- κόκκινο φως «ασφαλείας» των φωτογραφικών στούντιο. Μπροστά σου θα αναδυθεί το The Clumsies και θα σκεφτείς: αυτό σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο cocktail bar, εδώ υπάρχει καλοδουλεμένο concept και –σε οξύμωρο σχήμα από την ονομασία, clumsy σημαίνει αδέξιος- περίσσια δεξιότητα!

n

Πέτρα, ξύλο, τσιμεντοκονία και σίδερο στη βάση του αρχιτεκτονικού του interior ανακατεύονται με μεγάλα ξύλινα τραπέζια για μεγάλες παρέες, με τους καναπέδες γεμάτους βολικά μαξιλαράκια, μικρά τραπέζια με άνετες πολυθρόνες, δερμάτινα αναπαυτικά σκαμπό στα bar. Ο χώρος μοιράζεται σε τρία επίπεδα που χωρίζονται από σκάλες και φωτίζεται τέλεια από λάμπες δαπέδου και πρωτότυπα –στοιχηματίζω χειροποίητα- φωτιστικά οροφής.

n

Ο Νίκος και ο Βασίλης, οι συνιδιοκτήτες, είναι κάτοχοι του βραβείου «Greek World Class Winner» και πιστεύουν πως σημασία δεν έχει τόσο να εκτελέσεις τέλεια μια συνταγή για cocktail όσο να μπορείς να είσαι ένα βήμα πιο κοντά στον πελάτη και να τον αφουγκραστείς. Γι αυτό δημιούργησαν ένα μπαρ στα πρότυπα και με τη ζεστασιά ενός πραγματικού σπιτιού που σε κάθε του λεπτομέρεια μπορεί να διακρίνει κανείς το «storytelling» που κρύβεται από πίσω.

n

Ο κατάλογος των cocktails πλήρης με γλυκές, γλυκόξινες, γλυκόπικρες, καυτερές και ξηρές επιλογές με τη δυνατότητα του dequstasion, δηλαδή της δοκιμής τριών ή τεσσάρων διαφορετικών γεύσεων και συνδυασμών σε ένα οικονομικό πακέτο. Στα απλά ποτά θα διαλέξεις ανάμεσα σε premium και δυσεύρετες ετικέτες σε ρούμια, τζιν, ουίσκι και βότκες ενώ και ο κατάλογος των κρασιών δεν πάει πίσω!

Κι αν με το ποτό έρθει και η λιγούρα; Τότε μπορείς να γευθείς μακαρονοσαλάτα με σολομό, γαρίδες σε καλαμάκι με σος εσπεριδοειδών, χοιρινά μπιφτεκάκια με ψητή τομάτα, steak σάντουιτς με βινεγκρέτ μουστάρδας και ακόμη τάρτα passion fruit και brownie με καραμέλα και αλμυρό φιστίκι.

n

Το «Τhe room» είναι το σπίτι μέσα στο σπίτι και η επιτομή της φιλοξενίας που οραματίζονται οι Clumsies. Πριβέ χώρος με τζάκι, βιβλιοθήκη, μπιλιάρδο και βινύλια, διατίθεται σε παρέες μέχρι 10 ατόμων με προσωπικό σέρβις, μοναδικών cocktails που δεν βρίσκονται σε κάποιο άλλο μενού.

Το κουδούνι συνδέεται με το ρεύμα από τις 10 το πρωί (με bonus επιλογή σε πρωινά) και οι «Αδέξιοι» πάνε για ύπνο κατά τις 2π.μ.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 2103152345

INFO
The clumsies
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Το κοκτέιλ μπαρ που είναι γεμάτο από την πρώτη μέρα που άνοιξε και κερδίζει συνέχεια διεθνείς διακρίσεις-φέτος ανέβηκε στην 5η θέση με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου-, αποδεικνύοντας πως κάθε άλλο παρά "αδέξιοι" είναι οι φοβεροί και τρομεροί του bartenders. Ωραίο ντιζάιν, πολλά επίπεδα, μικρό "αίθριο". Κάτσε στη μπάρα για να απολαύσεις την τελευταία λέξη στην "επιστήμη" του σύγχρονου fine drinking, δοκίμασε και κάποιο από τα καλά, δημιουργικά και απολύτως συνοδευτικά των ποτών, πιάτα του. Κάθε μέρα από το πρωί στις 10 ανοιχτό, τα σαββατοκύριακα και με δυνατό brunch.  

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ