Resto

(Pere) Ubu: To brunch που λατρέψαμε

Ένα διαζύγιο για καλό!

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86863-175025.jpg

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα μαγαζί στο κέντρο της Γλυφάδας που το έλεγαν Pere Ubu και μάζευε από το πρωί κόσμο για καφέ, το μεσημέρι για σνακ και το βράδυ για ελαφρύ φαγητό και ποτό. Όμως το Pere αποφάσισε να τραβήξει ξεχωριστό δρόμο και το Ubu συμφώνησε. Μα αυτό το διαζύγιο ήταν για καλό. Το Pere έγινε burger house και συνέχισε να φτιάχνει μοναδικά cocktails και να φιλοξενεί τα πιο επιτυχημένα πάρτι. Το Ubu το γύρισε στην υγιεινή διατροφή προσφέροντας καθημερινά, φαγητά με υψηλή θρεπτική αξία από αγνά υλικά.

Την έκπληξη όμως τη φυλάει για τις Κυριακές και αυτό γιατί το brunch του είναι πραγματικά ακαταμάχητο! Δοκιμάσαμε -σχεδόν όλο- το μενού και ιδού τα πιάτα που συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

image

Ξεκινάμε με το σάντουιτς με μαύρο γερμανικό ψωμί, corned beef, μουστάρδα Ντιζόν, σπιτικό τουρσί και μαγειρεμένο λάχανο που είναι πεντανόστιμο, πικάντικο και με γεμάτη γεύση. Υγιεινό και χορταστικό το σάντουιτς με κοτόπουλο αβοκάντο και μοτσαρέλα. Η ομελέτα με τα ασπράδια, τα μυρωδικά και τα μανιτάρια έχει τέλεια αναλογία ως προς τα υλικά και είναι πολύ ελαφριά ενώ τα βιολογικά αβγά μάτια με τα σπαράγγια είναι ότι πρέπει για βούτες του ζεστού ψωμιού στον κρόκο (μακροβούτι)!

image

Τα flat breads είναι κάτι σαν ζύμη πίτσας η οποία ζυμώνεται και ψήνεται εκείνη την ώρα με πολλές επιλογές για το τι θα περιέχει, ωστόσο ξεχωρίσαμε αυτή με το σπεκ και τη ρόκα για την ντελικάτη γεύση της.

Από γλυκό πρωινό έχουμε δροσιστικό γιαούρτι με φρούτα εποχής, τραγανή τάρτα με μύρτιλλα ή αχλάδι και κρέμα, κρουασάν βουτύρου χωρίς γλουτένη, cookies σοκολάτας, cookies λεμονιού, αφράτο κέικ καρότου με γλάσο από τυρί κρέμα, μυρωδάτη μηλόπιτα crumble με τζίντζερ και κανέλα και ρευστό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι.

image

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από υπερ-χυμούς που συνδυάζουν φρούτα και λαχανικά και φυσικά από δυνατό καφέ! Μην το χάσετε! Αυτήν την Κυριακή, ραντεβού στο Ubu!

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 21 1215 8737

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ