- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Rodopou and Beyond: θέα από ψηλά, ωραία κοκτέιλ και νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα
Οι αθηναϊκές ταράτσες ανοίγουν σιγά σιγά
Το Rodopou and Beyond είναι εστιατόριο-μπαρ στο roof garden του ξενοδοχείου Lux & Easy Signature με καλό φαγητό και ποτά
Ένα «πολύ δροσερό Roof garden» δεν είναι ακόμα το ζητούμενο γιατί δεν έπιασαν καθόλου οι ζέστες, αλλά ένα όμορφο μπαρ-εστιατόριο, στην κορυφή ντιζαινάτου ξενοδοχείου στη Συγγρού, είναι ό,τι πρέπει ήδη: το ξενοδοχείο λέγεται «Lux & Easy Signature» και στον τελευταίο όροφο βρίσκεται το “Rodopou & Beyond Bar Restaurant”.
Έχει θαλασσινή και αθηναϊκή θέα, διακριτική ατμόσφαιρα, εξίσου διακριτική μουσική και νόστιμη μεσογειακή κουζίνα – ο σεφ λέγεται Δημήτρης Γεωργιάδης και φτιάχνει ένα τέλειο μοσχαράκι ραγού, μια έξυπνη σαλάτα κινόα (με σταφύλι και σύγκλινο Μάνης παρακαλώ), ένα ψητό κουνουπίδι που δεν το περιμένεις τόσο νόστιμο, και μερικά ακόμα πιάτα δικής του έμπνευσης. Το χταπόδι με αγιολί είναι πολύ ωραίο είπε η φίλη που το παράγγειλε οπότε καταθέτω τη γνώμη της (ξέρει να τρώει). Οι τιμές είναι λογικές, έχει πιάτα από 10-12 ευρώ, και το rib eye που είναι τεράστιο δείχνει εντελώς μέσα στην τιμή του (39 ευρώ).
Το βασικό με τα roof garden των αθηναϊκών ξενοδοχείων είναι η θέα, εκτός από την αίσθηση ανοιχτού ουρανού με αστέρια πάνω από το κεφάλι σου. Όταν συνοδεύεται από καλό φαγητό, σέρβις, ντεκόρ, από τη σωστή μουσική και ατμόσφαιρα, η έξοδος παίρνει άλλες διαστάσεις, γίνεται πολύ πιο ευχάριστη, και η απόλαυση (μιας βραδιάς με φίλους) πιο απολαυστική.
Το «Rodopou & Beyond» ξεφεύγει από την κλασική συνταγή του κοσμοπολίτικου ξενοδοχειακού μπαρ-εστιατορίου γιατί έχει προσωπικότητα, χαρακτήρα – καλά, και η θέα του δεν παλεύεται. Εκτός που έχει έναν μικρό, συμπαθητικό κατάλογο με κλασικά ΚΑΙ με διαφορετικά κοκτέιλ, καθώς και κάποια έξυπνα mocktail(s) για τα πιτσιρίκια, αν σκέφτεται κανείς να πάει οικογενειακώς. Κι αν τα παιδιά του δεν έχουν αρχίσει ακόμα να τα τσούζουν…
«LUX & EASY Signature Syggrou 234», Συγγρού 234, στον τελευταίο όροφο είναι το “Rodopou & Beyond Bar Restaurant”, 216 0705444
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.