19 στέκια στη σκιά της Ακρόπολης

Σεράμικο: Με τα καλύτερα της Ελλάδας στο πιάτο μας!

Το νόστιμο εστιατόριο στη γειτονιά του Κεραμεικού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεράμικο
Σεράμικο
Σεράμικο

Σεράμικο: για νόστιμη ελληνική κουζίνα στον Κεραμεικό

Είναι το «αδερφάκι» του φημισμένου Σέμπρικο που εδώ και 12 χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Και μπορεί το Σεράμικο να μην έχει κλείσει ακόμη έναν χρόνο λειτουργίας, καθώς άνοιξε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, έχει αφήσει όμως για τα καλά το δικό του στίγμα στην ολοένα και ανερχόμενη γειτονιά του Κεραμεικού.

Η φιλοσοφία είναι η ίδια με εκείνη του Σέμπρικο, δηλαδή: επίμονη αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης από κάθε γωνιά της Ελλάδας από τοπικούς παραγωγούς, αλλά και μια επίσης επίμονη προσπάθεια η άριστη αυτή ποιότητα να συμβαδίζει με τιμές που να επιτρέπουν σε όλους μας να γευτούμε αυτές τις νοστιμιές.

Κι επειδή αγαπημένη συνταγή δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει, ο σεφ, Γιώργος Μποϊδάνης, κρατάει τον βασικό κατάλογο του Σέμπρικο, προσθέτοντας κάποια νέα πιάτα, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, πάντα στη λογική της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Πάμε λοιπόν στα σπουδαία! Θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, φοβερή κροκέτα με κόκορα κρασάτο, τσάτνεϊ κόκκινης πιπεριάς και γραβιέρα με θυμάρι, αξέχαστο χειροποίητο ραβιόλι γαρίδας με αμαρίνο, κρέμα ντομάτας και βασιλικό, αλλά και ένα εκπληκτικό κατσικάκι στη γάστρα, με καπνιστή μελιτζάνα, σταφύλια, γιαούρτι και σάλτσα από τον ζωμό του! Όλα αυτά θα τα συνδυάσετε τέλεια με ξεχωριστά αποστάγματα, χύμα και εμφιαλωμένα. Καλό χύμα κρασί και μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, σε έναν χώρο καλαίσθητο, με φιλόξενους ανθρώπους.

Extra tip: Κρατήστε χώρο για μια από τις γλυκές προτάσεις, σαν το ανεπανάληπτο τρίγωνο με κρέμα βανίλιας, σιρόπι με εσπεριδοειδή, σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης και ανθό αλατιού!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ