19 στέκια στη σκιά της Ακρόπολης

Το Λοκάλι: Σαν να είσαι σε νησί, αλλά στην καρδιά της Αθήνας

Κάτι να μας δροσίσει, να μας πάρει από το χέρι και να μας θυμίσει πώς είναι να είσαι διακοπές...

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Λοκάλι
Το Λοκάλι
Το Λοκάλι
Το Λοκάλι

Στο Λοκάλι για νόστιμη κουζίνα και το τέλειο τζιν τόνικ

Τι άλλο να ζητήσει κανείς για το αθηναϊκό καλοκαίρι, που τείνει να είναι όλο και πιο ζεστό τα τελευταία χρόνια; Κάτι να μας δροσίσει, να μας πάρει από το χέρι και να μας θυμίσει πώς είναι να είσαι διακοπές.

Μια πελώρια και πολύχρωμη αυλή με φουντωτά γιασεμιά και πολύχρωμες βουκαμβίλιες, θα σε κάνουν να πιστέψεις πως φύσηξε αεράκι σε κάποιο Αιγαιοπελαγίτικο νησί. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά για το δεύτερο όροφο στον ίδιο χώρο, σε περιμένει μια ταράτσα γεμάτη καλαμωτές, πολύχρωμα λαμπάκια και φαντεζί καθίσματα για δροσερά βράδια με θέα το φεγγάρι.

Τον πρώτο μας έρωτα δεν τον ξεχνάμε ποτέ και αυτό ακριβώς είναι στο Λοκάλι οι τηγανητές μπάμιες, με την πικάντικη κέτσαπ καρότου: κάτι σαν το πρώτο μας νεανικό σκίρτημα. Ξένο και άγνωστο στην αρχή, οικείο και γλυκό μόλις το γευτείς, σίγουρα θα σε κερδίσει για πάντα. Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, που επιμελείται φέτος το νέο μενού στο Λοκάλι, έρχεται να σε εκπλήξει ευχάριστα με νέα νόστιμα πιάτα όπως το Μοσχαρίσιο Καρπάτσιο «γιαουρτλού» με τραγανή λαδόπιτα, αλλά και την Χειροποίητη Ανοιχτή Πίτα Σουβλάκι, με μαριναρισμένο χοιρινό, τζατζίκι και ντομάτα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του, το Λοκάλι έχει μία από τις πιο δυνατές μπάρες της Αθήνας, με έμπειρους bartenders και ένα μενού που εναλλάσσεται αρκετές φορές μέσα στον χρόνο. Αν αγαπάς το τζιν, θα βρεις το δικό σου αγαπημένο μέσα από έναν κατάλογο πλούσιο σε επιλογές από συναρπαστικές μίξεις. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι resident dj’s θα σε ταξιδέψουν με μουσικές επιλογές απ’ όλο το φάσμα των προηγούμενων δεκαετιών. Λοκάλι και αθηναϊκό καλοκαίρι, κάτι σαν τζιν με τόνικ. Δύσκολα τα φαντάζεσαι χώρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ