20 στέκια για εσένα που αγαπάς το ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες

Marea Sea Spirit: Το ψαροφαγικό spot της Θεσσαλονίκης

Το πλέον σύγχρονο εστιατόριο ψαροφαγίας της πόλης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Marea Sea Spirit: δημιουργική ψαροφαγία στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, έναν πεζόδρομο σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, βρίσκεται το MAREA sea spirit, το πλέον σύγχρονο εστιατόριο ψαροφαγίας της πόλης. Διαθέτει έναν ζεστό, κομψό χώρο που συνδυάζει το ξύλο με το μάρμαρο και έχει ως χαρακτηριστικό στοιχείο τις πελώριες τζαμαρίες, από όπου μπαίνει άπλετο φως, προσδίδοντας ξεχωριστή ενέργεια.

Τα αδέρφια Σωτηρούδη συνεργάστηκαν με τον Θεόκτιστο Σαρασίδη σε αυτό το επιτυχημένο εγχείρημα και προτείνουν μια μικρή κάρτα με γευστικούς συνδυασμούς, που ξυπνούν μνήμες παλιές και δικαιώνουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Διαχρονικά, αστικά πιάτα, ιδωμένα όμως μέσα από μια δημιουργική ματιά, η οποία επικεντρώνεται πάντα σε φρέσκες πρώτες ύλες και μοντέρνες τεχνικές. Οι γευστικές επιλογές πολλές, όπως το καρπάτσιο και το ταρτάρ τσιπούρας με μαύρη τρούφα, τα νιόκι με καραβιδοουρές, το μυλοκόπι ψημένο στη λαδόκολλα με λαχανικά, το ταρτάρ καραβίδας με φρούτα του πάθους, το φιλέτο συναγρίδας με πουρέ σελινόριζας. Φυσικά μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια που σερβίρονται με όλους τους τρόπους: τηγανητά, ψαρόσουπα, αχνιστά, ψητά, φρικασέ. Μέσα από κάθε πιάτο αναδεικνύεται η ουσία της γνήσιας ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και την άριστη εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό με μια πλήρως ενημερωμένη οινική λίστα και ποικιλία αποσταγμάτων, η συνολική εμπειρία στο MAREA μένει αξέχαστη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου