20 στέκια για εσένα που αγαπάς το ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες

Polpo: Ο νέος δυνατός παίκτης στην ψαροφαγία

Πεντανόστιμα πιάτα που φέρνουν τη θάλασσα στο πιάτο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Polpo: Μια όαση θαλασσινών απέναντι από τη Λαχαναγορά του Ρέντη

Από το τέλος του 2023 όταν και άνοιξε το Polpo ακριβώς απέναντι από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, έγινε θέμα συζήτησης για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού και όχι μόνο. Ο ιδιοκτήτης, Νίκος Κατσικάκης, αγαπά τη θάλασσα και γνωρίζει τα ψάρια όσο λίγοι. Έτσι για περισσότερα από είκοσι χρόνια αναζητά, βρίσκει και τροφοδοτεί όλη την premium αγορά ψαροφαγίας, όπως τα εστιατόρια Milos και Nammos στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace και πολλά ακόμη. Η εστίαση ήταν το επόμενό του βήμα: έτσι γεννήθηκε το Polpo.

Ανοιχτό από νωρίς το πρωί για να περιποιηθεί τους εργάτες της αγοράς με πεντανόστιμη ψαρόσουπα και μαγειρευτά και μέχρι τις 21.00 στο Polpo θα βρεις τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά της κάθε εποχής. Λαχταριστά ωμά, όπως το καρπάτσιο από σκαθάρι, αλλά και αχινό που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο. Αφράτα τηγανητά που φτάνουν στο πιάτο φίνα και αέρινα, ζυμαρικά δεμένα τέλεια με το θαλασσινό της προτίμησής σας, μεγάλα ψάρια στη σχάρα. Διαλέγεις και παίρνεις. Ολόφρεσκες σαλάτες και βραστά λαχανικά που θα συνοδεύσουν την ψαροφαγία, αλλά και παστά ψάρια που τα προετοιμάζουν οι ίδιοι με μεράκι. Αυτό μάλιστα είναι που χαρακτηρίζει το Polpo: το μεράκι σε κάθε πιάτο και η φιλοξενία με το πηγαίο χαμόγελο από το πρώτο καλωσόρισμα μέχρι τον αποχαιρετισμό.

Έτσι είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις που αγαπούν τη θάλασσα: με την τιμιότητα στο βλέμμα και στο φίλεμα. Τη φρεσκάδα στο πιάτο. Τη λιτότητα στην παρουσίαση, τη γνώση που πηγαίνει από γενιά σε γενιά κι από γειτονιά σε γειτονιά: μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου