20 στέκια για εσένα που αγαπάς το ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες

Βασίλαινας: Το εμβληματικό εστιατόριο της Αθήνας στην πιο καλή στιγμή του

Παράδοση και καινοτομία, μέτρο και νόστιμος πειραματισμός σε κάθε πιάτο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασίλαινας: Tο θρυλικό εστιατόριο του Πειραιά μεταφέρθηκε πίσω από το Χίλτον

Εδώ η θάλασσα πρωταγωνιστεί! Παράδοση και καινοτομία, μέτρο και νόστιμος πειραματισμός σε κάθε πιάτο, περισσότερο από 100 χρόνια τώρα. Όπως η Head to Tail εμπειρία: ένα μενού 8 σταδίων που αξιοποιεί κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού και βασίζεται στην πρακτική του zero waste που τηρούσε πάντα με τον δικό του τρόπο ο ιδρυτής. Πρόκειται για εξαιρετική αλληλουχία γεύσεων, πρωτοτυπίας και έκπληξης αφού δεν γνωρίζεις με ποιο φρέσκο ψάρι θα καταπιαστούν και πώς ακριβώς θα το διαχειριστούν οι masters του.

Ο Θανάσης Βασίλαινας βρίσκεται πάντα εκεί και θα σε υποδεχθεί ως εξαιρετικός οικοδεσπότης για να σε μυήσει στην πιο όμορφη φιλοσοφία διαχείρισης του φαγητού. Όμως, η κουζίνα του «Βασίλαινα» έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση του κόσμου με την αστική κληρονομιά της πόλης, περιλαμβάνοντας προτάσεις που προορίζονται συχνά για μοίρασμα στο τραπέζι. Έτσι, η Καθαρά Δευτέρα αλλά και η 25η Μαρτίου, που παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο, αποτελούν για τον «Βασίλαινα» ημέρες μεγάλης γιορτής. Πλάι σε αυτό φυσικά και η θρυλική ταραμοσαλάτα, το ψητό καλαμάρι με φάβα και σουτζούκι, οι καραβίδες και οι γαρίδες Αμβρακικού, το καρπάτσιο με χτένια, η αχινοσαλάτα και πολλά ακόμη προσεγμένα πιάτα.

Η μαγειρική φιλοσοφία του Θανάση Βασίλαινα συναντά τη μαεστρία του σεφ Μάνου Γαρνέλη. Η σοβαρά μελετημένη walk in κάβα των 170 και πλέον ετικετών κρασιού θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Τα φώτα ανάβουν νωρίς κάθε βράδυ (την Κυριακή είναι ανοιχτά το μεσημέρι) και μια απολαυστική γιορτή γεύσης και φιλοξενίας σας περιμένει. Μια γιορτή που ξεκίνησε από τον Πειραιά, συνεχίζεται στην οδό Βρασίδα, αλλά και κάθε καλοκαίρι στην Αντίπαρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου