15 τέλεια στέκια γαλλικής κουζίνας

L' Alchimiste Bistrot: Το ιδιαίτερο cocktail bistrot της Καρύτση

Τα signature cocktails εδώ κρύβουν µέσα τους την απόλυτη αρµονία συνδυασµών

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
L' Alchimiste Bistrot
L' Alchimiste Bistrot
L' Alchimiste Bistrot
L' Alchimiste Bistrot

Στο L' Alchimiste Bistrot, στην πλατεία Καρύτση, για κλασικά, σπιτικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας και ασυνήθιστα cocktails

Με αφετηρία τη γαλλική γαστρονοµία, ο Chef Jean Yves Carattoni και οι mixologists Melina και Mathieu Carattoni έχουν δηµιουργήσει, από το 2021, αυτό το ασυνήθιστο αλλά αγαπηµένο στέκι. Όπως οι αλχηµιστές αναζήτησαν µε πάθος τη συνταγή για τη φιλοσοφική λίθο, έτσι µε µεράκι και υψηλή τεχνογνωσία αναζητούν κι εκείνοι πρωτότυπες και αυθεντικές γεύσεις. Τα signature cocktails κρύβουν µέσα τους την απόλυτη αρµονία συνδυασµών που ξεκινάει από τις µείξεις των spirits και καταλήγει στην εντυπωσιακή παρουσίασή τους. Σαν το λαµπερό Dancing Leaf, ένα Mai Tai µε γαλλική πινελιά, ή το διαδραστικό Double Echo που θα εµφανιστεί µπροστά σου ως δύο cocktails για να κάνεις εσύ την τελική µείξη.

Το ίδιο και οι γεύσεις του µενού, µε ξεκάθαρες αναφορές στην πατροπαράδοτη για τους ανθρώπους του L'Alchimiste γαλλική κουζίνα. Μία δοκιµή από την αλµυρή κρεµ µπρουλέ µε τρούφα και κρούστα παρµεζάνας είναι αρκετή για να σε πείσει, ενώ στον κατάλογο θα συναντήσεις κλασικά, σπιτικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, όπως µια λαχταριστή πάπια κονφί, την comfort γαλλική κρεµµυδόσουπα, αλλά και ένα bourguignon µαγειρεµένο µε µεγάλη µαεστρία. Όλα δένουν άψογα µε τον ιδιαίτερα προσεγµένο χώρο, βγαλµένο από ιστορικό µυθιστόρηµα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου