15 τέλεια στέκια γαλλικής κουζίνας

Spiros & Vasilis: 50 χρόνια Σπύρος & Βασίλης!

Το εστιατόριο που μας μύησε στη γαλλική κουζίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Spiros & Vasilis
Spiros & Vasilis
Spiros & Vasilis

Spiros & Vasilis: το ξακουστό εστιατόριο γαλλικής κουζίνας, στο Κολωνάκι, κλείνει φέτος μισό αιώνα ζωής

Το 2024 είναι µια χρονιά ορόσηµο για το Spiros & Vasilis, καθώς κλείνει µισό αιώνα «ζωής»! Από τον Οκτώβριο του 1974 και τον Βασίλη Πολυµέρη, φτάσαµε φέτος, 50 χρόνια µετά, στον Γιώργο Πολυµέρη να υποδέχεται πλέον όχι τις δεύτερες αλλά τις τρίτες γενιές πελατών, στο ίδιο σηµείο από το 1974, πίσω από την Αµερικανική Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής.

Οι κλασικές γεύσεις παραµένουν ίδιες όλες αυτές τις δεκαετίες, µε κύρια αναφορά την Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pate Foie Gras, τα Μπουτάκια Βατράχων, καθώς και τα Σαλιγκάρια Βουργουνδίας που δίνουν το στίγµα τους στο µενού του εστιατορίου, το οποίο ακολουθεί την παράδοση της κλασικής γαλλικής κουζίνας µε αυθεντικές γεύσεις από την Provence της Γαλλίας. Όλα αυτά µε τη συνοδεία κάποιας από τις εξαιρετικές, προσεκτικά επιλεγµένες ετικέτες της απόλυτα ενηµερωµένης κάβας.

Σε έναν χώρο καλαίσθητο και πολιτισµένο, µε ανθρώπους που φηµίζονται για τη φιλοξενία και τον επαγγελµατισµό τους. Όσοι αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, επιλέγουν το SPIROS & VASILIS γιατί ξέρουν ότι µισό αιώνα τώρα, σ’ αυτόν τον υπέροχο, ζεστό και φιλόξενο χώρο, τα φηµισµένα πιάτα και οι εκλεπτυσµένες γεύσεις συνδυάζονται µε τον επαγγελµατισµό και την άψογη εξυπηρέτηση.

Το 2000 «γεννήθηκε» το TARTARE. Είναι  το «αδελφάκι» του SPIROS & VASILIS, βρίσκεται στα νότια προάστια και αποτελεί εγγύηση για µια απολαυστική γαστρονοµική εµπειρία!

www.spirosvasilis.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου