Resto

Mentirosa: tacos και margaritas στον νέο κήπο του Κεραμεικού

Νέο bar restaurant με λατίνα ψυχή

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mentirosa

Στο  Mentirosa, το νέο στέκι του Κεραμεικού, για tacos και Margaritas

“Feed me Tacos and tell me I’m pretty”. Η κόκκινη επιγραφή ξεχωρίζει, λούζει με το κατακόκκινο νέον φως της την παρέα στο τραπεζάκι ακριβώς από κάτω της και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: εδώ θα βρεις tacos και καλή καρδιά. Και σπιρτόζες margaritas – θα προσθέσω εγώ. Όλα τούτα στο ολοκαίνουργιο στέκι του Κεραμεικού, που το λένε Mentirosa”.

Mentirosa

H Mentirosa είναι το αποτέλεσμα της τυχαίας συνάντησης τριών πολύ διαφορετικών ανθρώπων. Γιατί τι κοινό μπορεί να είχαν ο Luis, ένας μηχανικός από το Μεξικό, η Barbie μια cool σερβιτόρα από τον Πειραιά, και ο Panos ένας έλληνας marketeer που μόλις επέστρεψε στην Αθήνα έπειτα από μία δεκαετία στις ΗΠΑ; Θα σας πω: έχουν όλοι το ίδιο πάθος για tacos και μία άσβεστη δίψα για Margaritas. Έτσι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν αυτό το στέκι με σκοπό να μεταφέρουν κάθε επισκέπτη στην ευδαιμονία της μακρινής χώρας.

Mentirosa

Για τους τρεις φίλους τα tacos είναι πολλά περισσότερα από ένα νόστιμο street food. Είναι το φαγητό που πάντα θα φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γύρω από το ίδιο τραπέζι, μέσω μίας γευστικής αφορμής. Για αυτό και στην παρασκευή των tacos έβαλαν όλη τους τη μαεστρία, ακολουθώντας πιστά τις αυθεντικές συνταγές και χρησιμοποιώντας υλικά από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Τα Tacos Al Pastor, τα Cochinita Pibil και τα Barbacoa είναι από τα πρώτα που πρέπει να δοκιμάσεις.

Mentirosa

Για συνοδεία, θα βρεις το αγαπημένο ταίρι των tacos: Margaritas! Εδώ, όμως, το διάσημο cocktail σερβίρεται εκτός από την κλασική του εκδοχή σε δέκα επιπλέον παραλλαγές και φέρνει μαζί και τις άλλες «φίλες» της, δηλαδή Palomas, πολλές tequilas και mezcals, όπως επίσης και ένα ωραιότατο Negroni με mezcal.

Mentirosa

Όλα αυτά σε έναν υπέροχο κήπο με εμφανή τη μεξικάνικη αισθητική, αλλά χωρίς τις υπερβολές του φολκλόρ που πολύ συχνά συναντάμε στα αθηναϊκά μεξικάνικα εστιατόρια (σ.σ. πάρε μία στιγμή για να θαυμάσεις τα αυθεντικά, ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια Talavera που έφτασαν ως εδώ από το Μεξικό!).

Τι περιμένεις; Πάρε φίλους και έλα για μια βραδιά γεμάτη tacos και margaritaaaaas. Salud!

Θερμοπυλών 41, Κεραμεικός, 6981647031, www.mentirosa.gr, Fb: Mentirosa – Tacos & Cocktails, Instagram: @mentirosa.athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ