11 στέκια που αγαπάμε στη Θεσσαλονίκη

ΜΑΜΑΛΟUΚΑ: Η απλότητα της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας

Ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς της Θεσσαλονίκης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mamalouka
ΜΑΜΑΛΟUΚΑ
ΜΑΜΑΛΟUΚΑ
ΜΑΜΑΛΟUΚΑ
ΜΑΜΑΛΟUΚΑ
ΜΑΜΑΛΟUΚΑ

ΜΑΜΑΛΟUΚΑ: ένα από τα πιο νόστιμα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο λιμάνι και στα Λαδάδικα, άνθρωποι από τα πέρατα της Ελλάδας και του κόσμου δοκιμάζουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία μέσα από πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που συγκεντρώνουν σε κάθε μπουκιά ουσία και δημιουργικότητα μιλώντας κατευθείαν στη ψυχή. Τόπος συγκέντρωσής τους δεν είναι άλλος από το εστιατόριο ΜΑΜΑΛΟUΚΑ.

Εμπνευσμένο από την αρχή της «φιλοξενίας», το ΜΑΜΑΛΟUΚΑ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς της πόλης που προσφέρει απλόχερα «φαγητό για την ψυχή». Εκεί η γαστρονομία είναι μια αληθινή γιορτή που θα σε παρασύρει σε ένα σταυροδρόμι γεύσεων, ανθρώπων και αναμνήσεων. Στο μενού του θα βρει κανείς ένα σύμπλεγμα συνταγών, που σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσεις ό,τι πιο λαχταριστό έχεις ποτέ φανταστεί. Τα περισσότερα πιάτα έχουν ως βάση τους, κατά κύριο λόγο, το κρέας, χωρίς όμως να λείπουν και οι δημιουργικές προτάσεις με εκλεκτά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Οι μοναδικοί κολοκυθοκεφτέδες, τα ζουμερά κεφτεδάκια, ο περιβόητος «Λευκός Πύργος», η σφακιανή πίτα, οι τηγανιτές πατάτες με στάκα Χανίων και αυγά, το χειροποίητο ψωμί, το αρνάκι με βουτυράτες πατάτες, η πλούσια γαριδομακαρονάδα με σάλτσα οστρακοειδών και το γιουβέτσι με μοσχαρίσια πλευρά (που είναι και μία από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου), είναι μερικές από τις γεύσεις που ταξιδεύουν την ψυχή του επισκέπτη και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την επιλογή του.

Και το ταξίδι στην απόλαυση δεν σταματά εδώ. Εκτός από εκλεκτά εδέσματα, το ΜΑΜΑΛΟUΚΑ διαθέτει και μια τεράστια γκάμα οίνων και αποσταγμάτων που «ευφραίνουν την καρδίαν» του επισκέπτη. Γιατί ένα ποτήρι καλό κρασί ανήκει πάντα στο τραπέζι σου στο ΜΑΜΑΛΟUΚΑ, αποτελώντας και τον ιδανικό συνδυασμό με τις γαστρονομικές προτάσεις που προσφέρει το εστιατόριο.

Επίσης, το ευγενικό και πάντα χαμογελαστό προσωπικό φροντίζει να σε γλυκάνει πριν φύγεις, προσφέροντάς σου κάποιο γλυκό δώρο αποχαιρετισμού για να ολοκληρώσει την εμπειρία της φιλοξενίας. Χαρακτηριστικό επιδόρπιο είναι οι χειροποίητες κρητικές δίπλες, αλλά και το εντυπωσιακό αρμενοβίλ που εξιτάρει τον ουρανίσκο και σε καλεί να παραδοθείς στην αρμονική συνύπαρξη του αμύγδαλου, της μαρέγκας και της σοκολάτας.

Στο ΜΑΜΑΛΟUΚΑ η απλότητα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας υμνείται. Κάθε πιάτο είναι αφιερωμένο στις γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και αυτές είναι που ξυπνούν αναμνήσεις από στιγμές χαράς και ανεμελιάς.

www.mamalouka.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου