11 στέκια που αγαπάμε στη Θεσσαλονίκη

Blé Vin: Η επέκταση του Blé σε εξαιρετικά κρασιά και προσούτο

To wine boutique - bar με το μεγαλύτερο «κελάρι» της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blé Vin
 Blé Vin
 Blé Vin
 Blé Vin
 Blé Vin
Γιάννης Αλάμπεης
  • Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14
  • 2310220008
  • Blé Vin
  • Blé Vin

Στο Blé Vin, στη Θεσσαλονίκη, για υπέροχα κρασιά και μενού από τον σεφ Γιάννη Αλάμπεη

Κατεβαίνοντας τη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο, δίπλα από το νεοκλασικό της Αγίας Σοφίας με τον πασίγνωστο ξυλόφουρνο, του σύγχρονου bake house-bistrot που πρώτο ένωσε και πάντρεψε το φούρνο με το γλυκό, τις πίτες με το φυσικό παγωτό και τις φοκάτσιες με έναν εποχιακό μπουφέ, σε περιμένει το μεγαλύτερο «κελάρι» της πόλης με το δικό του μπαρ και κάβα. Στον μοντέρνο χώρο του Blé Vin, του εξειδικευμένου wine boutique -bar και prosciutteria του Blé Taste Gallery, με τζαζ και χαλαρωτική μουσική, θα δοκιμάσεις από τη μεγαλύτερη λίστα κρασιών σε ποτήρι στην πόλη. 

Συγκεκριμένα, με περίπου 400 ετικέτες μπουκαλιών να βρίσκονται σε πλήρη έκθεση ή από την ενημερωμένη κάβα τους, θα ζήσεις την απόλυτη γευστική εμπειρία. Τα πεντανόστιμα συνοδευτικά πιάτα με μοναδικά cured meats, prosciutto Πάρμας και Σαν Ντιανιέλε του ονείρου, δικής τους εισαγωγής και πολυετούς ωρίμανσης, τα σπιτικά chutneys, τα τουρσιά, και τα εξαιρετικά πλατό με τυριά ανήκουν στο main menu που κανείς δεν χάνει. 

Στα must try τους ανήκει η μικρή λίστα εποχιακών πιάτων ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της αγοράς και τη διάθεση του βιρτουόζου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Αλάμπεη. Mη φύγεις αν δεν ρίξεις μια ματιά στον ειδικό χώρο που λειτουργεί ως κάβα για να κάνεις ένα ιδιαίτερο δώρο σε κάποιον αγαπημένο σου.

Θυμήσου πάντα ότι στο Blé Taste Gallery -το αδερφάκι του- θα δοκιμάσεις υψηλής ποιότητας ψωμί με μερικώς βιολογικά άλευρα και φυσικό προζύμι. Ξεκίνα την ημέρα σου με brunch, χειροποίητες πίτες φτιαγμένες με οικογενειακές συνταγές, ιταλική focaccia σε διάφορες εκδοχές, φρέσκα σάντουιτς, γλυκά και φυσικά καφέ 100% Arabica που ψήνουν οι ίδιοι. Ακόμη, θα βρεις τα φημισμένα κρητικά λυχναράκια και σφακιανά βοσκοπιτάκια τους που όμοιά τους δεν έχεις δοκιμάσει.

www.blevin.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου