- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mαιτρ & Μαργαρίτα: Τολμηρή μαγειρική και πλούσια κάβα με αφοσίωση στην πρώτη ύλη
Mια comfort εκδοχή της ελληνικής κουζίνας
Στο Mαιτρ & Μαργαρίτα, στη Θεσσαλονίκη, για υπέροχο φαγητό και ελληνικά κρασιά
Με 8 χρόνια εμπειρίας στη μαγειρική σκηνή της Θεσσαλονίκης, το Μαιτρ και Μαργαρίτα παρουσιάζει τη δική του εκδοχή της ελληνικής μπιστρονομίας, με τοπικά προϊόντα μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με άποψη και casual προσέγγιση. Πρωταγωνιστές εδώ είναι τα επιλεγμένα προϊόντα, με ό,τι παράγει η ελληνική ύπαιθρος και διατίθεται καθημερινά στην ιχθυόσκαλα της Θεσσαλονίκης, με τους ανθρώπους του Μαιτρ & Μαργαρίτα, με φροντίδα και σεβασμό στην περιορισμένη πρώτη ύλη, να προτείνουν τη δική τους comfort εκδοχή της ελληνικής κουζίνας.
Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι αποτελεί η απόλυτα ενημερωμένη λίστα κρασιών, με τις ετικέτες να επιλέγονται ανάλογα με το μενού και τις τάσεις, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα και των παραγωγών που ασπάζονται τη φιλοσοφία της μικρής παραγωγής και της φυσικής οινοποίησης.
Μη χάσετε τις τρεις διαφορετικές διαδρομές που ετοιμάζει το Μαιτρ & Μαργαρίτα, ανάμεσα στο κρασί και στη γεύση. Τρεις διαφορετικές διαδρομές σε τρεις Πέμπτες: Στις 21/9 θα παρουσιαστούν τα κρασιά του ανανεωμένου Paros Farming Community, στις 28/9 η Eklektikon επιλέγει κρασιά από ελληνικά νησιωτικά terroir και στις 5/10 υποδέχονται τα Navitas σε μια ξενάγηση στο οινοποιητικό τοπίο της Πιερίας.