- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Nikkei Floresta, δείπνο στον εξωτικό κήπο του Κολωνακίου
Nikkei κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της
Nikkei Floresta: υπέροχη Nikkei κουζίνα στην καρδιά του Κολωνακίου
Δύο βήματα από την πλατεία της Δεξαμενής στο Κολωνάκι, στην οδό Κλεομένους, κρύβεται ένα μυστικό, ικανό να σε μεταφέρει σαν παράξενο πλοίο, μέσα σε μια στιγμή, στην άλλη άκρη της γης.
Το μυστικό είναι γνωστό. Λέγεται Nikkei Floresta και τα τελευταία 8 χρόνια μας μυεί στην αυθεντική γεύση της Nikkei κουζίνας. Φέτος, όμως, ανανεώθηκε, εσωτερικά και εξωτερικά, δίνοντάς μας ακόμη έναν λόγο να το επισκεφθούμε για να το ανακαλύψουμε από την αρχή. Νέες γεύσεις και συναρπαστικά cocktails σε περιμένουν σε ένα σκηνικό διανθισμένο με δεκάδες τροπικά φυτά – σαν να κάνεις ένα ταξίδι στα βάθη του Αμαζονίου.
Η κουζίνα Nikkei δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες που βρέθηκαν σε αυτή τη μακρινή χώρα ως μετανάστες. Στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τις παραδοσιακές τους συνταγές χρησιμοποιώντας τα ντόπια υλικά, έγραψαν ένα νέο κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο της γαστρονομίας, και τελικά δημιούργησαν μία νέα κουζίνα, αυτή που σήμερα ονομάζουμε Nikkei. Στην ουσία, πρόκειται για την ένωση δύο πολιτισμών που έρχεται μέσα από το πάντρεμα της περουβιανής με την ιαπωνική κουζίνα.
Αυτό το πάντρεμα αναπαριστά το μενού του Nikkei Floresta όσο πιο πιστά γίνεται. Από φέτος, με νέα, ακόμη πιο τολμηρά πιάτα που υπογράφει ο νέος του σεφ Νίκος Ψήλος. Τι θα δοκιμάσεις; Μεταξύ άλλων otori nigiri dumbling με scallop και chorizo, ceviche bouillabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, φοβερά tacos, και gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα κι ένα ceviche bar όπου κάθε βράδυ ο σεφ και η ομάδα του θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradito, sushi και ceviche.
Όλα τα παραπάνω ανακαλύπτουν το ιδανικό τους ταίρι στα signature cocktails της Μαίρης Ταλαιπώρου η οποία και βρίσκεται πίσω από τη βραβευμένη μπάρα του Nikkei. Αλλά και στο εξωτικό σκηνικό που στήνεται κάθε βράδυ στο δροσερό κήπο του Nikkei Floresta – ένα σωστό καταφύγιο για τις πιο ζεστές νύχτες του Αυγούστου.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, (ξενοδοχείο St. George Lycabettus), 2107239366
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.