13 υπέροχα αθηναϊκά στέκια για τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές σου βόλτες

Tsiftis: Το γαστροκουτούκι που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Φαγητό με μνήμη, απλό (αλλά όχι απλοϊκό) και –κυρίως– βαθιά νόστιμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tsiftis
Tsiftis
Tsiftis
Tsiftis
Tsiftis
  • Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, Ιλίσια
  • 2107754246
  • Tsiftis
  • Tsiftis

Tsiftis: Το γαστροκουτούκι που δίνει έμφαση στα ωραία ελληνικά προϊόντα και στη σύγχρονη γεύση της ελληνικής γαστρονομίας

Η Σεβαστείας είναι ένας χαριτωμένος πεζόδρομος με μπόλικη πρασινάδα στα Ιλίσια, που ακούστηκε σε όλη την πόλη όταν πέρυσι το καλοκαίρι εμφανίστηκε εδώ ο Tsiftis το γαστροκουτούκι! Ένα εστιατόριο που δίνει έμφαση στα ωραία ελληνικά προϊόντα και στη σύγχρονη γεύση της ελληνικής γαστρονομίας, χωρίς διάθεση να τραβήξει τα βλέμματα με περιττούς εντυπωσιασμούς. Φαγητό με μνήμη, απλό (αλλά όχι απλοϊκό) και –κυρίως– βαθιά νόστιμο.

Ο βραβευμένος, γνωστός σεφ Σήφης Μανουσέλης και η ομάδα του (ο επί χρόνια συνεργάτης του Μπάμπης Καζάνας στην κουζίνα, ο Βάιος Κορομηλάς στην υποδοχή και ο Φώτης Κωτσάκης στην επιλογή των κρασιών) πέρα και πάνω απ’ όλα δίνουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην πρώτη ύλη. Το μενού βασίζεται κυρίως στην εποχικότητα και τα πιάτα δημιουργούνται με άξονα τα φρέσκα προϊόντα ελλήνων παραγωγών που φτάνουν καθημερινά στην κουζίνα – με άλλα λόγια είναι τα προϊόντα που καθορίζουν τις συνταγές, κι όχι το αντίθετο.

Αυτή την περίοδο θα βρεις προβατίνα από τα χωριά του Ελικώνα που ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται μαζί με ένα υπέροχο κατσικίσιο τυρί, παραδοσιακές γκόγκλιες (ζυμαρικό) με υπερνόστιμο κόκορα, γαρίδες Κοιλάδας crudo, ψάρι ημέρας στη σχάρα που σερβίρεται μαζί με φρέσκο αρακά, γλυκό κρασί από τη Σάμο και φρέσκο δυόσμο, και την ωραιότερη ταραμοσαλάτα της γης. Να πούμε επίσης ότι τις Κυριακές στον φούρνο των… τσίφτηδων ψήνονται πάντα πίτες με φοβερό χειροποίητο φύλλο. Θα πετύχεις από τυρόπιτα και πρασόπιτα μέχρι μανιταρόπιτα ή κουνελόπιτα – ό,τι κι αν ξεφουρνίστηκε, πάρε ένα κομμάτι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για το τέλος υπάρχουν συγκλονιστικά γλυκά (στα οπωσδήποτε βάλε την πορτοκαλόπιτα με καμένη μαρέγκα και σορμπέ μανταρίνι-πορτοκάλι), ενώ για απαραίτητη συνοδεία θα βρεις υπέροχα κρασιά του ελληνικού και ξένου αμπελώνα (σ.σ. στο κρασί έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση με πάνω από 120 ετικέτες να φιγουράρουν στη wine list), ιδιαίτερα ελληνικά αποστάγματα, αλλά και τη δική τους μπίρα!

Ο Tsiftis ξανάφερε στο προσκήνιο τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας που αγαπάμε, με ένα αλλιώτικο κι εντελώς δικό του, σύγχρονο τρόπο. Ίσως αυτό να είναι το μυστικό της επιτυχίας που κάνει τα τραπέζια να γεμίζουν κάθε βράδυ από χαρούμενες παρέες. Ναι, ο Tsiftis είναι ήδη στέκι αγαπημένο – γι’ αυτό καλό είναι να κάνετε κράτηση λίγες μέρες πριν την επίσκεψή σας εκεί.