13 υπέροχα αθηναϊκά στέκια για τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές σου βόλτες

Scorpina: Ολόφρεσκα ψάρια σε δημιουργικές προτάσεις

Ένα μενού γεμάτο πιάτα μιας βαθιά νόστιμης και δημιουργικής ψαροφαγίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Scorpina
Scorpina
Scorpina
Scorpina

Scorpina: Ολόφρεσκα ψάρια μετατρέπονται στα χέρια της δημιουργικής ομάδας σε εξαιρετικές γευστικές προτάσεις για λάτρεις της ψαροφαγίας

Λιτή, φινετσάτη διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό bistrot, μεγάλα παράθυρα που γεμίζουν τον χώρο με φως και ηρεμία και ένα μενού γεμάτο πιάτα μιας βαθιά νόστιμης και δημιουργικής ψαροφαγίας. Τα ολόφρεσκα ψάρια που καταφθάνουν καθημερινά από ψαράδες από όλη την Ελλάδα, μετατρέπονται στα χέρια της δημιουργικής ομάδας της Scorpina σε εξαιρετικές γευστικές προτάσεις για λάτρεις της ψαροφαγίας. Από την κυκλαδίτικη βελουτέ κακαβιά με ψάρι ημέρας και το καπνιστό χέλι με σαλάτα από φασόλια ροβίτσα και μαραθόριζα, μέχρι την καρμπονάρα με παπαρδέλες, χέλι, κρόκο αυγού, βούτυρο και παρμεζάνα και το γιουβέτσι με ψάρι, κριθαράκι, κύβους ντομάτας και μυρωδικά, όλα αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σου. Τρομερές είναι και οι ωμές παρασκευές όπου μπορείς πραγματικά να απολαύσεις τη γεύση του ολόφρεσκου ψαριού. Δοκίμασε τον τόνο ταρτάρ με αυγά χελιδονόψαρου, πάστα chili και lime, αλλά και το σεβίτσε από ψάρι ημέρας με αβοκάντο και γάλα τίγρης. Τι πιο κλασικό βέβαια από ένα λαχταριστό ψάρι ψημένο με πραγματική μαεστρία στη σχάρα, ώστε να φτάσει στο πιάτο σου προσφέροντας όλη του τη φρεσκάδα και τη γεύση.
Υπέροχο συνοδευτικό για το γεύμα είναι ένα κρασί από την πλούσια και πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών του, η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα με πολλές ελληνικές ετικέτες, με έμφαση στα κρασιά Σαντορίνης.