- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Dopios: H φιλοσοφία της παρέας και των μεζέδων με μοντέρνα προσέγγιση
Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και εξαιρετικό μενού με μικρά «twist»
Dopios: Ένα σύγχρονο, elevated ελληνικό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας με μενού που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας
Οι… ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν υπέροχες ελληνικές γεύσεις σε μια ήρεμη γειτονιά στην καρδιά της πόλης (ναι, υπάρχουν), επιλέγουν τον Dopios. Εκεί, ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας εμπνέεται από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και δημιουργεί ένα εξαιρετικό μενού με μικρά «twist», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το μότο τους. H φιλοσοφία της παρέας και των μεζέδων αποκτά γκουρμέ προσέγγιση και σου δίνει την ευκαιρία να μοιραστείς στο τραπέζι γεύσεις και στιγμές. Τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, δροσερή σκιά από τα τεράστια πλατάνια και στον φόντο ο γραφικός ναός των Αγίων Θεοδώρων να στέκει αγέρωχος από τον 11ο αιώνα. Ανοιχτό καθημερινά από τις 12.30 έως αργά το βράδυ, αυτό το σύγχρονο, elevated ελληνικό μεζεδοπωλείο είναι δικαιολογημένα ο αγαπημένος προορισμός όλων. Κάθε πιάτο είναι βασισμένο σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Στο νέο καλοκαιρινό μενού ξεχωρίσαμε τη σαλάτα αμπελοφάσουλα με αμύγδαλα, γραβιέρα Σκύρου και dressing με αποξηραμένο αυγό και ντομάτα. Αγαπημένη επιλογή παραμένουν, φυσικά, τα γαριδάκια popcorn με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi (ιαπωνικά δαμάσκηνα). Εξαιρετικό και το Σαν Γύρος με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι σχάρας και καψαλισμένη πίτα για τους μερακλήδες. Το καλό φαγητό αλλά και η παρέα ζητούν να συνοδεύονται και από εξαιρετικό κρασί ή αποστάγματα, όπως αυτά που προσφέρει ο Dopios. Με μία πολύ προσεγμένη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει δεκάδες ετικέτες αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, αποστάγματα ούζου, τσίπουρου και μονοποικιλιακά παραγωγών από όλη την Ελλάδα, αλλά και cocktails με ελληνικό χαρακτήρα, θα βρεις εύκολα το ιδανικό ποτό για να χαρείς το γεύμα σου και την παρέα. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις υγρή καριόκα με σοκολάτα, καρύδια και πραλίνα.