- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Fred: Brunch και πιάτα με καλιφορνέζικο αέρα ροκάρουν στη Νέα Σμύρνη
Καινούργια άφιξη με ωραίες προτάσεις για όλες τις ώρες
Στο νέο all day Fred στη Νέα Σμύρνη με έμπνευση από Freddy Mercury και Καλιφόρνια δοκιμάσαμε ένα ωραίο και -επιτέλους- διαφορετικό μενού.
Είναι η μεγάλη άφιξη στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης και καθημερινά γεμίζει από «λοκάλια» και όχι μόνο. Το Fred έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Freddy Mercury, συνδυάζει αέρα boho-californian με φουλ του ρατάν και σκανδιναβικά στοιχεία κι έτσι ο χώρος που υπογράφει η Ιωάννα Μητροπούλου (DNE architects) δημιουργεί μια οπτική «ηρεμία» που ενισχύεται από τον καλά μελετημένο φωτισμό και την ταιριαστή μουσική. Ιδανικό περιβάλλον για τηλεργασία που ήταν και ο σκοπός μου. Το φαγητό δεν ήταν στο πλάνο, αλλά έτσι όπως έβλεπα τα πιάτα να πηγαινοέρχονται, δεν άντεξα -έχουμε και αδυναμίες...
Με μια πρώτη ματιά στο μενού βλέπω ότι το καλιφορνέζικο concept περνάει και στα πιάτα, στην κουζίνα σερφάρει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (προερχόμενος από Λονδίνο, Σαντορίνη και κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων). Επιλογές υγιεινής διατροφής για πρωινό και στη συνέχεια brunch με acai bowls, αβγά με αβοκάντο, αυγά shakshuka με μυρωδάτη σάλτσα τομάτας, vegan βαφλάκια και τοστ με ψωμί ντίνκελ, κρέμα από κάσιους, χειροποίητη πίκλα κρεμμύδι, λαχανικά και φύτρες ραπανάκι. Δεν λείπουν οι κλασικές επιλογές με παραλλαγές όπως το croque madame που αντί για brioche βρίσκουμε croissant roll, ή η δημοφιλής κρέπα από εδώ είναι φτιαγμένη με αλεύρι χαρουπιού και έχει μέσα της αφράτη ομελέτα, μπέικον και jalapenos mayo.
Όπως ξέρετε, η τηλεργασία είναι σαν τη θάλασσα, ανοίγει την όρεξη, οπότε δεν αντιστάθηκα και δοκίμασα κάμποσα νόστιμα. Όπως pinsa με ζύμη από ρυζάλευρο, φουλ ελαφριά και πεντανόστιμη, sando με ταρτάρ μοσχαριού, flank stake σε ταλιάτα, σαλάτες με super foods ενώ για τους vegan το κουνουπίδι steak δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή εκδοχή- κι αυτό το δοκίμασα και εξεπλάγην πολύ πολύ ευχάριστα.
Τα κοκτέιλς του Fred είναι τόσο εντυπωσιακά στη γεύση όσο είναι και στην εμφάνιση ενώ για τα γλυκά με την υπογραφή του Αλέξανδρου Κόνιαρη και του πολυαγαπημένου πλέον Feelings δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά… είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!
Για Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο Δευτέρα 8:00- 17:00, Τρίτη- Σάββατο 08:00 – 01:00, Κυριακή 09:00- 01:00… σπεύσατε και θα με θυμηθείτε.
Fred: Κων. Παλαιολόγου 24, Νέα Σμύρνη, 210 9324867, Instagram: @fred.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.