- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γουικέντ, ένα μικρό UFO προσγειώθηκε στην πλατεία της Ηλιούπολης
Πρωινός καφές, burgers και πολλά πάρτι
Το Γουικέντ έχει μόλις ανοίξει και έχει γίνει ένα ζωντανό στέκι της Ηλιούπολης
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δυο κολλητοί φίλοι, ο Θάνος και η Χριστίνα. Ο Θάνος και η Χριστίνα λοιπόν γνωρίζονταν από τα σχολικά τους χρόνια και συνέχισαν να είναι αχώριστοι και στα φοιτητικά. Υπήρξαν συγκάτοικοι, έγιναν κουμπάροι, τι άλλο έμενε; Να γίνουν και συνέταιροι.
Τα πάρτι αυτών των δύο φίλων έχουν αφήσει εποχή! Από dj set μέχρι live μπάντες σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Το φθινόπωρο λοιπόν που ανακοίνωσαν στην παρέα τους πως ανοίγουν ένα μπαράκι σε όλους φάνηκε ό,τι πιο φυσιολογικό αυτοί οι δύο άνθρωποι να έχουν bar. Έχοντας περάσει από αρκετά bar της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Μυκόνου, το team του Γουικέντ ένωσε τις δυνάμεις του σε ένα project.
Βρήκαν ένα μικρό μαγαζί στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ηλιούπολη και κυριολεκτικά το μεταμόρφωσαν σε ένα φωτεινό και φιλόξενο χώρο – η Χριστίνα ως αρχιτέκτονας έδωσε έμφαση στο φως. «Ήθελα να είναι ένας φωτεινός χώρος, να μη σε ψυχοπλακώνει, να μπορεί κάποιος να έρθει το πρωί με τον υπολογιστή του να δουλεύει και να τον λούζει ο ήλιος ακόμα και μέσα στο μαγαζί».
Το Γουικέντ, με την ευφάνταστη ταμπέλα (by Dimitris Kourkoutis) και σήμα το μικρό UFO που προσγειώνεται, κατάφερε μέσα στον πρώτο μόλις μήνα που είναι ανοιχτό να γίνει όντως το πρωί ένα φωτεινό καφέ με ιδιαίτερα σνακ και σπιτικά γλυκά (τι carrot cake απίστευτο by @thegreenmixer!) ενώ πίσω από την μπάρα ο Δημήτρης, το αγόρι-χαμόγελο, φτιάχνει τον τέλειο καφέ, μεγίστης σημασίας πληροφορία για κάτι παράξενες σαν κι εμένα που βρίσκουν τους περισσότερους take away καφέδες επιεικώς χάλια. Πολύ συχνά, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το team οργανώνει καταπληκτικό brunch ή Burger Days με guest chef τον Πάνο Θάνο του Healthy Kitchen.
Όσο για τα θρυλικά πάρτι της Χριστίνας και του Θάνου; Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν κάνει ήδη πέντε! Από βραδιά electronic μέχρι soul. Αρχικά νόμιζα ότι η αφορμή ήταν οι γιορτές αλλά όχι, «δεν χρειάζεται και καμιά τρελή αφορμή για να παρτάρεις» θα μου πουν εντελώς φυσιολογικά. Το σκέφτηκα λίγο για να δω αν συμφωνώ... δεν είμαι σίγουρη για το αν χρειάζεται ή όχι μια αφορμή αλλά είμαι εντελώς σίγουρη πως περιμένοντας την ευκαιρία πολύς κόσμος ξεχάστηκε στην αναμονή. Οπότε βάλτε ίσια παπούτσια, εδώ χορεύουμε!
Τα πάρτι ανακοινώνονται στο λογαριασμό τους στο Instagram:@gouikent
Γουικέντ, Πλατεία Ανεξαρτησίας 17, Ηλιούπολη, 213 0472929
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.