- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Borghese: Το καινούργιο της Αρχελάου φτιάχνει τα τέλεια σάντουιτς
Μαζί και σαλάτες, καφέδες, ποτά και ιταλικά προϊόντα για να πάρεις για το σπίτι
Το Borghese είναι το καινούργιο ιταλικό ντελικατέσεν στο Παγκράτι, σε σερβίρει επιτόπου αλλά πουλάει και όλα του τα προϊόντα
Από τους πιο δραστήριους δρόμους στο πολύ πολύ hot τα τελευταία χρόνια Παγκράτι, τον περπατάς και σου βγάζει νοσταλγία για το παλιό αθηναϊκό παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα το μάτι σου χαίρεται ρουφώντας όλες τις καινούργιες εικόνες και τις φρέσκιες προτάσεις -δεν περνάει μήνας εδώ χωρίς κάτι καινούργιο να κάνει εμφάνιση.
Η τελευταία άφιξη ακούει στο όνομα Borghese (δηλαδή αστός), είναι «παιδάκι» της –μεσοτοιχία- επιτυχημένης ιταλικής πιτσερίας-τρατορίας Tre Sorelle, ανοίγει από το πρωί με βενετσιάνικο καφέ Del Doge και συνεχίζει ακάθεκτο προσφέροντας τη μεγάλη του δύναμη, τα καταπληκτικά του σάντουιτς, που παρουσιάζει σε (μέχρι στιγμής) 21 υπέροχες προτάσεις. Τα ψωμιά είναι από τον φούρνο Kora του Κολωνακίου, τα «γεμίσματα» γίνονται με αλλαντικά και τυριά δικής τους εισαγωγής από Ιταλία, οι νοστιμότατοι συνδυασμοί (αλλά και οι χειροποίητες μαρμελάδες και τσάτνει) υπογράφονται από τον συμπαθέστατο και πανταχού παρόντα σεφ Γιώργο Λαινά.
Μετράω 21 τον αριθμό προτάσεις σε σάντουιτς και… μου τρέχουν τα σάλια οπότε παραθέτω μερικές για να με κατανοήσετε: Με προσούτο κρούντο, κρέμα στρακίνο (τέλειο τυρί), ντομάτα, με γκοργκοντζόλα, σύκα, σαλάμι πικάντικο, με πορκέτα και σάλτσα μουστάρδα-μέλι και παρμεζάνα, με αυγοσαλάτα και ψητό κοτόπουλο, με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο κομποτέ και αμύγδαλο φιλέ, με σάλτσα αλά vitello tonnato, τόνο και αγγινάρες, με ντομάτα, αντζούγιες, ρίγανη και σαλάτα αγγούρι-κολοκυθάκια είναι κάποιες από αυτές, σχεδόν όλα τα σάντουιτς συμπληρώνονται με τρυφερά φύλλα σαλάτας και γίνονται το τέλειο γεύμα.
Μπορείς να συνοδέψεις με καφέ, χυμούς, τσάγια το πρωί, με σπριτζ, μπίρες, ποτά και κάποια καλά ελληνικά κρασιά όσο περνάει η ώρα. Υπάρχουν και κάποιες σαλάτες, στα άμεσα σχέδια συζητούν να προσθέσουν και λίγες μακαρονάδες, υπάρχουν φυσικά και ωραία γλυκά όπως κρουασάν, cinnamon rolls, τάρτες, κανόλι, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με γκρανόλα. Το ωραίο στο Borghese είναι πως όλα τα προσφερόμενα, από τα τυριά και τα αλλαντικά μέχρι τα ζυμαρικά, τα ρύζια, τα κριτσίνια, τις μαρμελάδες, τα αναψυκτικά, τα ωραία spumante, τα κρασιά και τα ποτά, τις σοκολάτες μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι.
Υπάρχουν τραπεζάκια έξω, κι ένα μικρό «μπαλκονάκι-θεωρείο», ανοίγουν πρωί και κλείνουν στις 7.30 το απόγευμα, ήδη ο κόσμος τους ζητάει διεύρυνση του ωραρίου. Σε λίγο καιρό θα κάνουν και ντελίβερι.
Αρχελάου 19, Παγκράτι, 210 7250511
INFO
Τροµερά σάντουιτς που φτιάχνονται µε ψωµί από την Kora (έναν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας), τυριά και αλλαντικά από την Ιταλία. Στον κατάλογό του θα βρεις 18 προτάσεις χορταστικών και βαθιά νόστιµων σάντουιτς, που θα συνοδεύσεις με υπέροχο καφέ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.