- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ivis 4: υπέροχο μενού, ωραία κοκτέιλ και νύχτες με παθος
Tο στέκι που έλειπε από τη γειτονιά του Ψυρρή
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Ivis 4: υπέροχο μενού, ωραία κοκτέιλ και νύχτες με παθος Ivis 4: υπέροχο μενού, ωραία κοκτέιλ και νύχτες με παθος](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/12/22/dsc_2330.jpg)
Το Ivis 4 στην καρδιά του Ψυρρή σερβίρει υπέροχο μενού από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο
Το μικρό, αλλά πάντα ανήσυχο στενάκι της Ήβης ξεπροβάλει μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Μπορείς να βλέπεις τη βουή του Ψυρρή από απόσταση, καθισμένος αναπαυτικά στους βελούδινους καναπέδες, τυλιγμένος μέσα σε μια ανακουφιστική, χαλαρή ατμόσφαιρα. Από πίσω σου, η εντυπωσιακή τοιχογραφία του καλλιτέχνη Simple G δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν τροπικό κήπο. Αν, όμως, προχωρήσεις στο βάθος και βγεις στην υπαίθρια σάλα, η αίσθηση αυτή γίνεται πραγματικότητα: εδώ σε περιμένει ένας καταπράσινος κήπος, γεμάτος φτέρες, μπανανιές και εξωτικά «αυτιά του ελέφαντα». Αυτό είναι το Ivis 4… ένα ολοκαίνουργιο, κατάδικό μας καταφύγιο μέσα στην πόλη.
![dsc_2304.jpg dsc_2304.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2304.jpg)
To Ivis 4 στεγάζεται στο ισόγειο του νέου, ομώνυμου Boutique Hotel που άνοιξε πριν λίγους μήνες στη γειτονιά του Ψυρρή. Στους 5 ορόφους και στα 14 δωμάτιά του βρίσκει κανείς την ηρεμία που αναζητά ενώ στο όμορφο εστιατόριό του ανακαλύπτει όλα όσα κάνουν τις μέρες μας λίγο πιο νόστιμες. Στη φιλόξενη σάλα του θα έρθεις κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας για πληθωρικό πρωινό (σερβίρεται 07.30-11.00), απολαυστικό lunch (12.30-17.00) και ένα ιδιαίτερα νόστιμο dinner (18.00-23.30). Αργότερα, μπορείς να επιστρέψεις για ένα ποτήρι κρασί ή ένα φαντασμαγορικό cocktail (σ.σ. αυτές τις μέρες θα βρεις και δύο γιορτινά cocktails, το Fig Illusion και το Honey Spirit το οποίο θυμίζει έντονα… μελομακάρονο!).
![dsc_2324.jpg dsc_2324.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2324_0.jpg)
![dsc_2405.jpg dsc_2405.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2405.jpg)
Ας μιλήσουμε όμως για φαγητό! Το μενού έχει την υπογραφή του διάσημου σεφ Γιάννη Λουκάκου και αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσεις πιάτα που βασίζονται σε κλασικές συνταγές της μεσογειακές κουζίνας, προσεγγίζονται, όμως, από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική. Για παράδειγμα θα βρεις μία απίστευτη σπανακόπιτα που έχει τη μορφή… σαλάτας ή ένα κοτόπουλο σχάρας που έχει για παρέα ένα ανάλαφρο κουσκούς με άρωμα γεμιστών και βινεγκρέτ λεμόνι. Από τον κατάλογο δεν λείπουν οι comfort γεύσεις. Ας πούμε, η βελουτέ σούπα πατάτας με πράσο και μπέικον είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι τις παγωμένες μέρες, ενώ το Greek Style Burger με μπιφτέκι Black Angus, baby σπανάκι, κρέμα φέτας, φρέσκια, ντομάτα, σπιτική πίκλα αγγουριού και relish πιπεριάς που σερβίρεται με τραγανές σπιτικές πατάτες είναι ένα burger που πρέπει να δοκιμάσει κάθε φανατικός burger lover εκεί έξω. Πάντως, οι τρεις διαφορετικοί κατάλογοι (breakfast, lunch, dinner) είναι γεμάτοι με πιάτα που χαρακτηρίζονται από μια βαθιά νοστιμιά και που αξίζει να ανακαλύψεις ένα προς ένα.
![dsc_2459.jpg dsc_2459.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2459.jpg)
Ιδανική ευκαιρία να τα δοκιμάσεις είναι οι γιορτινές μέρες, οι πιο ξεχωριστές όλης της χρονιάς. O κήπος του Ivis 4 στολισμένος με ρομαντικά φωτάκια ζει την καλύτερη στιγμή του, ενώ ο σεφ Γιάννης Λουκάκος έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού 5 πιάτων για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, το οποίο προσφέρεται στην εξαιρετική τιμή των €50/άτομο. Μετά, ανέβα στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου για να δεις τα πυροτεχνήματα που σκάνε πάνω από την Ακρόπολη, μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι… Πόσο καλύτερα να μπει ο χρόνος;
![dsc_2485.jpg dsc_2485.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_2485.jpg)
Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, www.ivis4.com, Facebook: @ivis4restaurant, Instagram: @ivis4restaurant
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.