Resto

Ivis 4: υπέροχο μενού, ωραία κοκτέιλ και νύχτες με παθος

Tο στέκι που έλειπε από τη γειτονιά του Ψυρρή

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ivis 4: υπέροχο μενού, ωραία κοκτέιλ και νύχτες με παθος

Το Ivis 4 στην καρδιά του Ψυρρή σερβίρει υπέροχο μενού από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο

Το μικρό, αλλά πάντα ανήσυχο στενάκι της Ήβης ξεπροβάλει μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Μπορείς να βλέπεις τη βουή του Ψυρρή από απόσταση, καθισμένος αναπαυτικά στους βελούδινους καναπέδες, τυλιγμένος μέσα σε μια ανακουφιστική, χαλαρή ατμόσφαιρα. Από πίσω σου, η εντυπωσιακή τοιχογραφία του καλλιτέχνη Simple G δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν τροπικό κήπο. Αν, όμως, προχωρήσεις στο βάθος και βγεις στην υπαίθρια σάλα, η αίσθηση αυτή γίνεται πραγματικότητα: εδώ σε περιμένει ένας καταπράσινος κήπος, γεμάτος φτέρες, μπανανιές και εξωτικά «αυτιά του ελέφαντα». Αυτό είναι το Ivis 4… ένα ολοκαίνουργιο, κατάδικό μας καταφύγιο μέσα στην πόλη.

dsc_2304.jpg

To Ivis 4 στεγάζεται στο ισόγειο του νέου, ομώνυμου Boutique Hotel που άνοιξε πριν λίγους μήνες στη γειτονιά του Ψυρρή. Στους 5 ορόφους και στα 14 δωμάτιά του βρίσκει κανείς την ηρεμία που αναζητά ενώ στο όμορφο εστιατόριό του ανακαλύπτει όλα όσα κάνουν τις μέρες μας λίγο πιο νόστιμες. Στη φιλόξενη σάλα του θα έρθεις κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας για πληθωρικό πρωινό (σερβίρεται 07.30-11.00), απολαυστικό lunch (12.30-17.00) και ένα ιδιαίτερα νόστιμο dinner (18.00-23.30). Αργότερα, μπορείς να επιστρέψεις για ένα ποτήρι κρασί ή ένα φαντασμαγορικό cocktail (σ.σ. αυτές τις μέρες θα βρεις και δύο γιορτινά cocktails, το Fig Illusion και το Honey Spirit το οποίο θυμίζει έντονα… μελομακάρονο!).

dsc_2324.jpg
dsc_2405.jpg

Ας μιλήσουμε όμως για φαγητό! Το μενού έχει την υπογραφή του διάσημου σεφ Γιάννη Λουκάκου και αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσεις πιάτα που βασίζονται σε κλασικές συνταγές της μεσογειακές κουζίνας, προσεγγίζονται, όμως, από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική. Για παράδειγμα θα βρεις μία απίστευτη σπανακόπιτα που έχει τη μορφή… σαλάτας ή ένα κοτόπουλο σχάρας που έχει για παρέα ένα ανάλαφρο κουσκούς με άρωμα γεμιστών και βινεγκρέτ λεμόνι. Από τον κατάλογο δεν λείπουν οι comfort γεύσεις. Ας πούμε, η βελουτέ σούπα πατάτας με πράσο και μπέικον είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι τις παγωμένες μέρες, ενώ το Greek Style Burger με μπιφτέκι Black Angus, baby σπανάκι, κρέμα φέτας, φρέσκια, ντομάτα, σπιτική πίκλα αγγουριού και relish πιπεριάς που σερβίρεται με τραγανές σπιτικές πατάτες είναι ένα burger που πρέπει να δοκιμάσει κάθε φανατικός burger lover εκεί έξω. Πάντως, οι τρεις διαφορετικοί κατάλογοι (breakfast, lunch, dinner) είναι γεμάτοι με πιάτα που χαρακτηρίζονται από μια βαθιά νοστιμιά και που αξίζει να ανακαλύψεις ένα προς ένα.

dsc_2459.jpg

Ιδανική ευκαιρία να τα δοκιμάσεις είναι οι γιορτινές μέρες, οι πιο ξεχωριστές όλης της χρονιάς. O κήπος του Ivis 4 στολισμένος με ρομαντικά φωτάκια ζει την καλύτερη στιγμή του, ενώ ο σεφ Γιάννης Λουκάκος έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού 5 πιάτων για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, το οποίο προσφέρεται στην εξαιρετική τιμή των €50/άτομο. Μετά, ανέβα στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου για να δεις τα πυροτεχνήματα που σκάνε πάνω από την Ακρόπολη, μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι… Πόσο καλύτερα να μπει ο χρόνος;

dsc_2485.jpg

Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, www.ivis4.com, Facebook: @ivis4restaurant, Instagram: @ivis4restaurant

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ