Resto

Six Seasons Kitchen:Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι μαγειρεύει εποχιακά

Μόλις άνοιξε κι είναι υπέροχο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιάτα από το Six Seasons, το νέο στέκι στο Χαλάνδρι

Το Six Seasons Kitchen μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι και το μενού του βασίζεται στα εποχιακά υλικά

Η αλλαγή των εποχών είναι κάτι που εμείς, οι άνθρωποι της πόλης, νιώθουμε ανεπαίσθητα. Αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή της θερμοκρασίας, το μεγάλωμα ή τη συρρίκνωση της μέρας, ίσως και κάποια απροσδιόριστη μυρωδιά που δίνει το στίγμα της άνοιξης ή του χειμώνα. Στην πραγματικότητα, για εμάς τους κατοίκους της μεγάλης πόλης, η μόνη αληθινή επαφή μας με τις εποχές συμβαίνει στους… πάγκους των λαϊκών αγορών. Εδώ που φρούτα και λαχανικά μας δίνουν μια καλή εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί έξω, στον μαγικό κόσμο της φύσης, κάθε χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Τις εποχές του χρόνου που μάθαμε να μετράμε σε τέσσερα δάχτυλα. Μήπως όμως κάνουμε μάλλον λάθος στο μέτρημα;

Η πρόσοψη του Six Seasons

Η σεφ Μαριάννα Μπόικου και η τεχνολόγος τροφίμων Κυριακή Αγρίτη είναι τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το “Six Seasons Kitchen”, το νέο στέκι του Χαλανδρίου. Γιατί, όμως, «έξι εποχές» και όχι τέσσερις; Η Μαριάννα δίνει μια εύλογη εξήγηση: «Αν προσέξουμε, θα δούμε ότι τον Ιούνιο και τον Αύγουστο υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα υλικά της γης, το ίδιο και στον καιρό. Αν σταματήσουμε να ορίζουμε τις εποχές με βάση το ημερολόγιο και αρχίσουμε να παρατηρούμε τη φύση γύρω μας, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τις 6 εποχές». Οι επιπλέον δύο είναι, σύμφωνα με τη Μαριάννα, η αρχή και το τέλος της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Το εσωτερικό του Six Seasons
Ομελέτα φούρνου από βιολογικά αυγά με μπρόκολο, απάκι κοτόπουλο και πράσο. Σερβίρεται με σαλάτα και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
Ομελέτα φούρνου από βιολογικά αυγά με μπρόκολο, απάκι κοτόπουλο και πράσο. Σερβίρεται με σαλάτα και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί

Φυσικά κι όλα αυτά μας οδηγούν αναπόφευκτα στο φαγητό: «Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα και να αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή των εποχών. Είναι κρίμα να μην δουλεύουμε με εποχιακά προϊόντα», λέει η Μαριάννα και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί της. Το μενού στο Six Seasons Kitchen, λοιπόν, εμπνέεται από την εποχικότητα και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν. Θα αλλάζει 6 φορές τον χρόνο και θα φέρνει στο τραπέζι μας τη φρεσκάδα των ωραίων εποχιακών προϊόντων. Καθώς η Μαριάννα σπούδασε μαγειρική στη Νέα Υόρκη, δηλώνει επηρεασμένη από τη νέα αμερικάνικη κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιάτα της έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, κάτι θρεπτικό και νόστιμο, με μια ροπή προς τον υγιεινό τρόπο ζωής (χωρίς όμως τις υπερβολές του), κι εννοείται πάντα με τις καλύτερες εποχιακές πρώτες ύλες.

Σπιτικό σάντουιτς με γλυκό ψωμί, ψητή γαλοπούλα και γραβιέρα
Σπιτικό σάντουιτς με γλυκό ψωμί, ψητή γαλοπούλα και γραβιέρα

Μια που το Six Season Kitchen άνοιξε μόλις στις αρχές του χρόνου, αυτή τη στιγμή στον κατάλογο πρωταγωνιστούν οι γεύσεις του χειμώνα. Θα βρεις από νόστιμες διαφορετικές προτάσεις για πρωινό (όπως η frittata με βιολογικά αυγά, μπρόκολο, απάκι και πράσο ή το granola bowl) και λαχταριστά σάντουιτς (όπως το open sandwich με φρυγανισμένο λευκό προζυμένιο ψωμί, σέσκουλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί κρέμα και τηγανητό βιολογικό αυγό ή το roasted turkey sandwich με σπιτική ψητή γαλοπούλα, γραβιέρα Κρήτης, μουστάρδα, μαγιονέζα και ψωμί που φτιάχνεται εδώ και περιέχει cranberries, σύκο, αμύγδαλο και καρύδι) μέχρι πολύ ενδιαφέρουσες σούπες. Η Μαριάννα ξεχωρίζει, επίσης, το Winter Quinoa Bowl, με «ρύζι» κουνουπιδιού, αβοκάντο, ψητό μπρόκολο, ψητή γλυκοπατάτα, βιολογικά ρεβίθια, κόκκινο λάχανο τουρσί και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Η ίδια συμπληρώνει: «το μενού μας εμπλουτίζεται καθημερινά με πιάτα ημέρας, που μπορεί να μείνουν στον κατάλογο, μπορεί κι όχι. Το σίγουρο είναι ότι πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις».

To Winter Quinoa Bowl
To Winter Quinoa Bowl

Να προσθέσω ότι υπάρχει και πολύ καλός καφές (KUDU), που μπορείς τέλεια να συνοδέψεις με ένα φρεσκοψημένο muffin (διαφορετική γεύση κάθε μέρα) και πως το Six Season Kitchen έχει οικολογική ιδεολογία, προτιμώντας τις eco friendly συσκευασίες και την παράδοση των παραγγελιών στις γύρω περιοχές με ποδήλατο.

Η πρόσοψη του Six Seasons

Info
Παράσχου 8, Χαλάνδρι, 211 4180585, Fb: Six Seasons Kitchen, Instagram: sixseasons.kitchen

Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 08.00-18.00, Σάββατο 09.00-16.00, Κυριακή κλειστά

Παραγγελίες μέσω e-food (σύντομα και μέσω Wolt) και τηλεφωνικά στο 211 4180585

INFO
Six Seasons Kitchen: μαγειρεύοντας εποχιακά
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Η σεφ Μαριάννα Μπόικου και η τεχνολόγος τροφίμων Κυριακή Αγρίτη είναι τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το “Six Seasons Kitchen”, το νέο στέκι του Χαλανδρίου. Το μενού εμπνέεται από την εποχικότητα και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν. Αλλάζει 6 φορές τον χρόνο και φέρνει στο τραπέζι μας τη φρεσκάδα των ωραίων εποχιακών προϊόντων. Καθώς η Μαριάννα σπούδασε μαγειρική στη Νέα Υόρκη, δηλώνει επηρεασμένη από τη νέα αμερικάνικη κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιάτα της έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, κάτι θρεπτικό και νόστιμο, με μια ροπή προς τον υγιεινό τρόπο ζωής (χωρίς όμως τις υπερβολές του), κι εννοείται πάντα με τις καλύτερες εποχιακές πρώτες ύλες.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ