- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Six Seasons Kitchen:Το νέο στέκι στο Χαλάνδρι μαγειρεύει εποχιακά
Μόλις άνοιξε κι είναι υπέροχο
Το Six Seasons Kitchen μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι και το μενού του βασίζεται στα εποχιακά υλικά
Η αλλαγή των εποχών είναι κάτι που εμείς, οι άνθρωποι της πόλης, νιώθουμε ανεπαίσθητα. Αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή της θερμοκρασίας, το μεγάλωμα ή τη συρρίκνωση της μέρας, ίσως και κάποια απροσδιόριστη μυρωδιά που δίνει το στίγμα της άνοιξης ή του χειμώνα. Στην πραγματικότητα, για εμάς τους κατοίκους της μεγάλης πόλης, η μόνη αληθινή επαφή μας με τις εποχές συμβαίνει στους… πάγκους των λαϊκών αγορών. Εδώ που φρούτα και λαχανικά μας δίνουν μια καλή εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί έξω, στον μαγικό κόσμο της φύσης, κάθε χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Τις εποχές του χρόνου που μάθαμε να μετράμε σε τέσσερα δάχτυλα. Μήπως όμως κάνουμε μάλλον λάθος στο μέτρημα;
Η σεφ Μαριάννα Μπόικου και η τεχνολόγος τροφίμων Κυριακή Αγρίτη είναι τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το “Six Seasons Kitchen”, το νέο στέκι του Χαλανδρίου. Γιατί, όμως, «έξι εποχές» και όχι τέσσερις; Η Μαριάννα δίνει μια εύλογη εξήγηση: «Αν προσέξουμε, θα δούμε ότι τον Ιούνιο και τον Αύγουστο υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα υλικά της γης, το ίδιο και στον καιρό. Αν σταματήσουμε να ορίζουμε τις εποχές με βάση το ημερολόγιο και αρχίσουμε να παρατηρούμε τη φύση γύρω μας, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τις 6 εποχές». Οι επιπλέον δύο είναι, σύμφωνα με τη Μαριάννα, η αρχή και το τέλος της άνοιξης και του καλοκαιριού.
Φυσικά κι όλα αυτά μας οδηγούν αναπόφευκτα στο φαγητό: «Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα και να αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή των εποχών. Είναι κρίμα να μην δουλεύουμε με εποχιακά προϊόντα», λέει η Μαριάννα και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί της. Το μενού στο Six Seasons Kitchen, λοιπόν, εμπνέεται από την εποχικότητα και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν. Θα αλλάζει 6 φορές τον χρόνο και θα φέρνει στο τραπέζι μας τη φρεσκάδα των ωραίων εποχιακών προϊόντων. Καθώς η Μαριάννα σπούδασε μαγειρική στη Νέα Υόρκη, δηλώνει επηρεασμένη από τη νέα αμερικάνικη κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιάτα της έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, κάτι θρεπτικό και νόστιμο, με μια ροπή προς τον υγιεινό τρόπο ζωής (χωρίς όμως τις υπερβολές του), κι εννοείται πάντα με τις καλύτερες εποχιακές πρώτες ύλες.
Μια που το Six Season Kitchen άνοιξε μόλις στις αρχές του χρόνου, αυτή τη στιγμή στον κατάλογο πρωταγωνιστούν οι γεύσεις του χειμώνα. Θα βρεις από νόστιμες διαφορετικές προτάσεις για πρωινό (όπως η frittata με βιολογικά αυγά, μπρόκολο, απάκι και πράσο ή το granola bowl) και λαχταριστά σάντουιτς (όπως το open sandwich με φρυγανισμένο λευκό προζυμένιο ψωμί, σέσκουλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί κρέμα και τηγανητό βιολογικό αυγό ή το roasted turkey sandwich με σπιτική ψητή γαλοπούλα, γραβιέρα Κρήτης, μουστάρδα, μαγιονέζα και ψωμί που φτιάχνεται εδώ και περιέχει cranberries, σύκο, αμύγδαλο και καρύδι) μέχρι πολύ ενδιαφέρουσες σούπες. Η Μαριάννα ξεχωρίζει, επίσης, το Winter Quinoa Bowl, με «ρύζι» κουνουπιδιού, αβοκάντο, ψητό μπρόκολο, ψητή γλυκοπατάτα, βιολογικά ρεβίθια, κόκκινο λάχανο τουρσί και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Η ίδια συμπληρώνει: «το μενού μας εμπλουτίζεται καθημερινά με πιάτα ημέρας, που μπορεί να μείνουν στον κατάλογο, μπορεί κι όχι. Το σίγουρο είναι ότι πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις».
Να προσθέσω ότι υπάρχει και πολύ καλός καφές (KUDU), που μπορείς τέλεια να συνοδέψεις με ένα φρεσκοψημένο muffin (διαφορετική γεύση κάθε μέρα) και πως το Six Season Kitchen έχει οικολογική ιδεολογία, προτιμώντας τις eco friendly συσκευασίες και την παράδοση των παραγγελιών στις γύρω περιοχές με ποδήλατο.
Info
Παράσχου 8, Χαλάνδρι, 211 4180585, Fb: Six Seasons Kitchen, Instagram: sixseasons.kitchen
‘Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 08.00-18.00, Σάββατο 09.00-16.00, Κυριακή κλειστά
Παραγγελίες μέσω e-food (σύντομα και μέσω Wolt) και τηλεφωνικά στο 211 4180585
INFO
Η σεφ Μαριάννα Μπόικου και η τεχνολόγος τροφίμων Κυριακή Αγρίτη είναι τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το “Six Seasons Kitchen”, το νέο στέκι του Χαλανδρίου. Το μενού εμπνέεται από την εποχικότητα και βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν. Αλλάζει 6 φορές τον χρόνο και φέρνει στο τραπέζι μας τη φρεσκάδα των ωραίων εποχιακών προϊόντων. Καθώς η Μαριάννα σπούδασε μαγειρική στη Νέα Υόρκη, δηλώνει επηρεασμένη από τη νέα αμερικάνικη κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιάτα της έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, κάτι θρεπτικό και νόστιμο, με μια ροπή προς τον υγιεινό τρόπο ζωής (χωρίς όμως τις υπερβολές του), κι εννοείται πάντα με τις καλύτερες εποχιακές πρώτες ύλες.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.