- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Για φαγητό, ποτό, καφέ και brunch στο L’ Amiral στην καρδιά της Πλάκας
Τα πρωινά, οι πρώτες αχτίδες του ήλιου βουτούν από τις μεγάλες τζαμαρίες, δίνοντάς σου την ευκαιρία να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του κτιρίου σε όλο της το μεγαλείο. Από το 1870, όταν πρωτοχτίστηκε, ο χρόνος έχει καιρό να αφήσει τα υπέροχα σημάδια του. Η πέτρα στην αψίδα έχει πάρει το χρώμα των κάστρων, το ξύλινο πάτωμα μια ζεστή απόχρωση, που γεμίζει θαλπωρή τα φθινοπωρινά απογεύματα.
Σε αυτό το πανέμορφο κτίριο, που ατενίζει όλη την Πλάκα, στεγάζεται το L’ Amiral, ένα all day στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας. Στη φιλόξενη σάλα του ισογείου, μπορείς να πάρεις το πρωινό ή να απολαύσεις τον καφέ σου. Στο ισπανικό πατάρι θα κάνεις ένα διάλειμμα για lunch, ενώ στον ίδιο χώρο θα ανακαλύψεις έναν πιο απομονωμένο χώρο, ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και ομάδες εργασίας.
Και το απόγευμα, όταν αναζητάς ένα after office drink ή κάτι νόστιμο για να κλείσει ωραία η μέρα σου, τότε είναι που πρέπει να ανέβεις σε αυτή τη συγκλονιστική ταράτσα:
Έχεις δει ξανά ωραιότερη άποψη της Πλάκας; Μπροστά σου το επιβλητικό Φετιχιέ Τζαμί, στο βάθος ο Λυκαβηττός, ο Παρθενώνας ακριβώς από πάνω σου, καθώς το L’ Amiral βρίσκεται στην ουσία στους πρόποδες της Ακρόπολης. Μαθαίνουμε (με μεγάλη ευχαρίστηση είναι η αλήθεια) ότι η ταράτσα θα λειτουργεί όλο τον χειμώνα, αλλά να ξέρετε ότι για τις βροχερές μέρες η σάλα του επάνω χώρου, απέναντι από τα πλακιώτικα σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, είναι εξίσου εντυπωσιακή.
Τo L’ Amiral έχει μια νόστιμη ελληνική-μεσογειακή και δημιουργική κουζίνα, που σερβίρεται όλη τη μέρα, τα Σαββατοκύριακα, όμως, αξίζει να πας μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις το brunch του. Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα θα ανακαλύψεις ένα λαχταριστό brunch που συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς με τις σύγχρονες τεχνικές και τα φρέσκα υλικά. Έτσι, θα συναντήσεις πιάτα όπως η φουρτάλια Άνδρου με λουκάνικο, κρεμμύδι, πατάτες και φρέσκια σαλάτα, τα κοκκινιστά αυγά στον φούρνο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, βολάκι Τήνου και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί ή τις τηγανίτες με απάκι Κρήτης, ξινομυζήθρα και σάλτσα από βότανα. Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, θα βρουν επιπλέον ένα ολόκληρο section με healthy επιλογές.
Νομίζω ότι τώρα, που όλο και περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι, το L’ Amiral είναι το τέλειο spot για να γίνει το νέο σου γραφείο. Κι αν όχι, σίγουρα είναι ιδανικό για μια (νόστιμη) στάση στην επόμενη αθηναϊκή σου βόλτα.
Πανός 6, Πλάκα, 2100100641, www.lamiral.gr, Fb: L Amiral Athens, instagram: lamiralathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.