- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο City Grill φάγαμε κεμπάπ-κόλαση!
Στη Ραφήνα δοκιμάσαμε ένα από τα καλύτερα κεμπάπ της Αθήνας
Το City Grill στη Ραφήνα είναι ξακουστό για το πεντανόστιμο κεμπάπ του
Κυριακή μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνο. Η φωνή του λιχούδη φίλου στην άλλη άκρη της γραμμής δεν σηκώνει αναβολή: «Σήκω, ντύσου, στολίσου, σε μισή ώρα περνάω να σε πάρω!». Ούτε που πρόλαβα να ρωτήσω «τι, πώς, πού, γιατί;». Πριν προλάβω να αρθρώσω λέξη, μου είχε ήδη κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα! Συνήθως αυτό είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος με κάτι, και συνήθως αυτό το «κάτι» είναι φαγητό. Άλλο που δεν ήθελα, μισή ώρα αργότερα βρίσκομαι ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Πάνω στην ώρα ο Λιχούδης καταφτάνει κορνάροντας και φωνάζοντας από το ανοιχτό παράθυρο: «Μπες μέσα γρήγορα!». Φρενάρει και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα, λες και παίζουμε σε ταινία καταδίωξης…
«Θα μου πεις τουλάχιστον πού πάμε;»
«Στη Ραφήνα!»
Τον κοιτάω με το στόμα ανοιχτό: «Πας καθόλου καλά;»
«Σσσς! Μην πεις κουβέντα! Πάμε στη Ραφήνα για κεμπάπ!»
«Είσαι τρελός; Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο να πάμε στη Ραφήνα για να φάμε… κεμπάπ;;»
«Ακριβώς! Με ευχαριστείς αργότερα!»
Σε όλη τη διαδρομή δεν κατάφερα να αποσπάσω περισσότερες πληροφορίες. «Δεν θέλω να σου πω τίποτα», έλεγε και ξανάλεγε «δεν θέλω να σε επηρεάσω». Και όταν πια φτάσαμε στη Ραφήνα, ο Λιχούδης έσκασε ένα τεράστιο χαμόγελο όταν είδε την ταμπέλα “City Grill”. «Εδώ είμαστε!». Λίγα λεπτά αργότερα μπροστά μου ακουμπούσε ένα τεράστιο, ξέχειλο πιάτο γιαουρτλού κεμπάπ. Τέσσερα ζουμπουρλά κεμπαπάκια ξαπλωμένα πάνω σε μια αφράτη πίτα, από πάνω τους μια πλούσια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και σος γιαουρτιού με μυρωδικά, όλα πασπαλισμένα με πάπρικα. Τρώω την πρώτη μπουκιά και αμέσως κοιτάω τον Λιχούδη με μάτι γουρλωμένο. Ο σατανάς γελάει αυτάρεσκα: «Λοιπόν; Είχα δίκιο που σε έφερα εδώ;».
Αν είχε λέει! Τα κεμπάπ, ζουμερά, και ζυμωμένα με δεκάδες μυρωδικά (μαθαίνω ότι φτιάχνονται με μυστική συνταγή) ήταν από τα νοστιμότερα που έχω φάει ποτέ, ενώ και η πίτα από μόνη της ήταν αξεπέραστη. Λογικό μια που ζυμώνεται καθημερινά με παραδοσιακή φυσική μαγιά, χωρίς πρόσθετα διογκωτικά και ανοίγεται στο χέρι με τον παραδοσιακό τρόπο! Και καθόλου παράξενο που, παρότι σχετικά νέο μαγαζί, το City Grill ήδη φημίζεται για το κεμπάπ του, αλλά -εδώ που τα λέμε- και για όλα τα πιάτα κρεατικών του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε ότι όλα τα κρεατικά είναι από τον Δημητρίου (κορυφαίο κρεοπωλείο της περιοχής).
Την επιμέλεια του μενού έχει ο γνωστός σεφ Βησσαρίων Παρθένης, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο έξτρα αφιερωμένο στους μερακλήδες. Εδώ θα βρεις –μεταξύ άλλων- όλα τα ορεκτικά που λιγουρεύεσαι (ειδική μνεία αξίζει στις ονειρεμένες και ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες), έξοχο σουβλάκι και ασυναγώνιστες ζύμες από την Ανατολή (όπως πεϊνιρλί, κούσμπασι, σκεπαστή), οι οποίες ψήνονται σε πετρόφουρνο! Και γλυκάκια έχουν, αξίζει να δοκιμάσεις τη γλυκιά σκεπαστή με… σοκολάτα!
Αν είσαι τυχερός και μένεις κοντά στην περιοχή, το City Grill κάνει και delivery. Διαφορετικά, μόλις βρήκες την επόμενη αφορμή για μια νόστιμη εκδρομή…
Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Ραφήνα, 2294306000, Fb: @city.grill.gr, instagram: citygrill_rafina
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.