Το Nudibranch μόλις βγήκε στην επιφάνεια της Αθήνας
Το νέο brunch, light lunch, salad bar της πόλης είναι εξωτικά νόστιμο


Επίσκεψη στο Nudibranch, το νέο brunch, light lunch, salad bar της Αθήνας, στην Πραξιτέλους 5Α: Το μενού, η ιστορία του και η εμφάνιση του chef Χρόνη Δαμαλά.
Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 διαφορετικά είδη Nudibranch, τα θαλάσσια πλάσματα, τα χαριτωμένα μαλάκια που συναντάς στον βυθό τροπικών κλιμάτων, αλλά στην Αθήνα θα βρεις μόλις ένα. Ο δρόμος του είναι η Πραξιτέλους, στον αριθμό 5Α, και το καινούργιο, ανάμεσα στις παλιές τσιμεντένιες αρτηρίες της πόλης, σποτ έχει μια ιστορία αισιόδοξη και μάλιστα σε καιρούς που δεν ευνοούν την ιδέα για ένα νέο ξεκίνημα στις ζωές των ανθρώπων.

Με μια δεκαετία στη Μύκονο ως σερβιτόρα, με πάθος για τη θάλασσα, τις καταδύσεις και όλα τα πλάσματα της Γης, η Ιωάννα Μαρκάκη κατάφερε σε λίγα τετραγωνικά μέτρα να ανοίξει έναν χώρο που από τις 09.00 μέχρι τις 18.00 σου δίνει την ευκαιρία να φας extraordinaire brunch, veggie πιάτα, «πράσινες» προτάσεις και glutten free επιλογές, να αράξεις για street spotting στη μια σταλιά καβάντζα του πίνοντας καφέ ή ρουφώντας κάτι με αλκοόλ. Για να μη νιώθει αποκομμένη από τους υδάτινους κόσμους που συνηθίζει να καταφεύγει αποφάσισε να τοποθετήσει σε περίοπτη θέση έναν πίνακα τύπου «παράθυρο στη θάλασσα».
Οι «αυγουλάδες» είναι πιθανόν να το έχουν βάλει ήδη στις διαδρομές τους αλλά για τους πιο δύσκολους τύπους η ίδια καμαρώνει για δύο πιάτα της: το «Croque Madame» που μεταφράζεται σε nudibread γεμιστό με ζαμπόν, τυρί, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανιτό αβγό, και τη «Vegan Στραπατσάδα» με tofu και beyond μπέικον.

Η ίδια γίνεται «σφεντόνα» για να καλύψει τη ζήτηση από τα γραφεία του κέντρου, ελέγχει τον χώρο με την αυστηρότητα της τελειομανίας για αντισηπτικά κι eco friendly μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως, μου λέει «δοκίμασε και κάτι άλλο εκτός από scrambled με brioche, ρε συ», και χαίρεται που ο πολυβραβευμένος σεφ Χρόνης Δαμαλάς δεν χάνει ευκαιρία για να περάσει από εκεί και να πιει ένα smoothie ενώ εγκρίνει και το μενού που ετοίμασε ο συνάδελφός του Μάνος Φραγκιαδάκης.

Μακάρι, Nudibranch παντού, λέω από μέσα μου, το να προσπαθείς να κάνεις αυτό που θες και να κερδίζεις τους άλλους είναι μια συνταγή που κάνει την καθημερινότητα να μη σου κάθεται στο στομάχι.






Nudibranch, Πραξιτέλους 5Α, 210 3231400, facebook.com/NudibranchAthens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φαγητό, σέρβις, ατμόσφαιρα, όλα του εξαιρετικά
Η Μαρίνα Χρονά, σεφ και ιδιοκτήτρια, μαγειρεύει «παγκοσμιοποιημένα» και κυρίως πολύ νόστιμα
Ένα εστιατόριο για τη χαρά της παρέας
Το μενού είναι απλό: Δύο ζουμερά smashed burgers και πατάτες που κάνουν κρατς στο στόμα
Φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά από τους ψαρότοπους της Ελλάδας
Ένα από τα πιο γευστικά ταξίδια στην Ξάνθη
Πάντα γεμάτο από μερακλήδες που εκτιμούν τον σωστό, τον μυτιληνιό μεζέ
Μοιάζει με γαλλικό μπιστρό και κάπως σε ψήνει ότι είσαι όντως στο Παρίσι
Στα λίγα του τετραγωνικά θα βρεις την παλιά Κρήτη που ξέρεις κι αγαπάς
Το καινούργιο ιταλικό ristorante έχει πίσω του μεγάλη ιστορία
Υπέροχος χώρος και ατμόσφαιρα, ωραίο και το μενού
Εξαιρετική πρώτη ύλη και αργό μαγείρεμα είναι τα μυστικά της νοστιμιάς
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.