- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Del Posto είναι το νέο ιταλικό εστιατόριο της πόλης και έχει θέα τη θάλασσα
Μετά από όλο το σκηνικό επιστημονικής φαντασίας που ζήσαμε δύο πράγματα ζητάμε: 1. θάλασσα και ουρανό (…ή έστω μια ανοιχτωσιά). 2. Κάτι νόστιμο και comfort να μας βοηθήσει να τα αφήσουμε όλα πίσω. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, προσφέρει το νέο Del Posto, το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο της πόλης που μόλις άνοιξε στην παραλία της Βουλιαγμένης.
Κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου και τον αττικό ουρανό για στέγη, το Del Posto είναι ταυτόχρονα εστιατόριο και café. Κυρίως, όμως, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του επιχειρηματία Βλάσση Σταθοκωστόπουλου και του πολυβραβευμένου σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια δεν αφέθηκε στην τύχη.
Το (πλούσιο) μενού βασίζεται στα φρέσκα υλικά, εξυμνεί την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας και παραδίνεται στη ζεστασιά που κρύβει το comfort food. Έχει σημασία να πούμε ότι τα πάντα, από τα ζυμαρικά μέχρι το ψωμί και τα κριτσίνια, είναι όλα χειροποίητα. Για να συνοδέψετε το γεύμα σας, θα βρείτε μια ενημερωμένη wine list με προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, αλλά και πολλά cocktails.
Αντίστοιχα, στο café θα βρει κανείς πολλές μεσογειακές προτάσεις, δροσερές σαλάτας, υγιεινά σνακ, φυσικούς χυμούς και smoothies. Και, φυσικά, ένας καφές στην άκρη της θάλασσας πάντα είναι μια καλή ιδέα…
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.