- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Kuzina, ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας
Δημιουργική βραβευμένη κουζίνα και θέα που συγκλονίζει
Η Kuzina στο Θησείο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας στην Αθήνα
Σε ένα παλιό αρχοντικό, στον ιστορικό πεζόδρομο της οδού Αδριανού στο Θησείο, στεγάζεται ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας. Η Kuzina, με τη διάσημη tarazza της, λουσμένη στα φώτα της Ακρόπολης και του Ναού του Ηφαίστου, που για τη θέα της έχουν τόσα και τόσα γραφτεί στον εγχώριο και διεθνή Τύπο. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο καταξιωμένος chef Άρης Τσανακλίδης, με μια συναρπαστική επαγγελματική πορεία στο ενεργητικό του. Ο Άρης Τσανακλίδης έχει δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες μέχρι τις Παρθένες Νήσους και τη Χαβάη. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον δημιουργικούς σεφ και συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία σε φημισμένα εστιατόρια έως ότου πρωταγωνιστήσει γαστρονομικά στην Kuzina.
Οι συνταγές του, παντρεύουν τα εποχιακά προϊόντα της Ελλάδας με σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας μια κουζίνα δημιουργική, που ωστόσο διατηρεί τις ελληνικές μνήμες της. Δεν είναι τυχαίο που η Kuzina προτείνεται επί σειρά ετών από τον οδηγό Michelin, από τον οδηγό Gogobot, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, με βάση το BBC και πρόσφατα ψηφίστηκε από το κοινό της Athens Voice ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας για το 2019.
Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240133
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνική κουζίνα του σήμερα και στα ηχεία Πάνος Γαβαλάς
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: γεύματα και λαχταριστά γλυκά
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.