Gigifioggos, το νέο wine bistro στο Περιστέρι
Brunch, φαγητό και κρασί στο καινούργιο ατμοσφαιρικό στέκι της πόλης
Ο Gigifioggos είναι ένα νέο wine bistro στο Περιστέρι, που σε περιμένει από το πρωί για brunch και καφέ για να συνεχίσει με νόστιμο finger food και κρασί ως το βράδυ
Η μπάρα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγει η πόρτα. Από πάνω της κρέμονται λευκά λουλούδια, vintage φωτιστικά της δίνουν φως και χάρη, σε τραβάει σαν μαγνήτης. Το δεύτερο που προσέχεις είναι το κόκκινο βελούδο. Υπάρχει παντού. Στις κουρτίνες, στους καναπέδες, στις πολυθρόνες. Απλίκες φωτίζουν τα οβάλ πορτρέτα στους τοίχους, άνθρωποι που μπορεί να έχεις συναντήσει σε μια άλλη ζωή, μπορεί κι όχι, σίγουρα θες να πιεις μαζί τους όμως ένα ποτήρι κρασί. Και τα δύο –πορτρέτα και τοίχους– τα έχει ζωγραφίσει η Έλενα Καραγιάννη. Αυτός είναι ο «Gigifioggos»: ένα νέο, ατμοσφαιρικό wine bistro στο Περιστέρι.
«Η ιδέα ήταν» λέει ο ιδιοκτήτης του Τάκης Ζαχαρόπουλος «ένα μαγαζί που θα έμοιαζε με τα bar του Παρισιού τη δεκαετία του ’20. Τότε που οι συγγραφείς συναντιόντουσαν με τους χαμάληδες στο ίδιο μέρος». Ο Gigifioggos ανοίγει από τις 10 το πρωί για καφέ και brunch (στα «οπωσδήποτε» τα αυγά bio καγιανά και το βελούδινο scramble) το οποίο κρατάει μέχρι τις 16.00. Το απόγευμα αλλάζει η κάρτα του μενού και τη θέση του παίρνει ένας κατάλογος με μεσογειακή προσέγγιση και αρκετά finger food, που μπορείς να συνοδέψεις με το κρασί σου. Αυτό είναι το μεγάλο κεφάλαιο στον Gigifioggo: μια ωραία λίστα κρασιών (περίπου 65 ετικέτες) που έχει επιμεληθεί o Βασίλης Παπαδόπουλος. Λίστα ταξιδιάρα, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά φέρνει στο τραπέζι σου κρασιά από όλη την Ευρώπη που δεν θα βρεις εύκολα αλλού, ειδικά σε αυτές τις τιμές.
Το κρασί έχει τον βασικό ρόλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φαγητό είναι δευτεραγωνιστής. Το μενού επιμελείται η Αριστέα Βλάχου και έχει όλη τη νοστιμιά που ζητάς. Δοκίμασα την πράσινη σαλάτα με σύκα, ρόδια, ξηρούς καρπούς, αχλάδι και chevre (€8), πεντανόστιμες και άκρως τραγανές κροκέτες με jamon Serrano και μανιτάρια (€8), γαρίδες σε τραγανή κρούστα μυρωδικών με tartare sauce και σαλάτα mesclun (€12), αλλά και υπέροχα νιόκι (μάλλον από τα πιο νόστιμα που έχω πετύχει στην Αθήνα) γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι και λευκή σάλτσα τρούφας (€9). Υπάρχουν επίσης ωραία πλατό τυριών και αλλαντικών για να συνοδέψεις το κρασί σου.
Πολύ δυνατή και η μπάρα που δημιουργεί ανατρεπτικά, ευχάριστα cocktails. Φιλόξενη και ατμοσφαιρική θα σε κρατήσει κοντά της για ακόμα μία Gigi Margarita ή ένα αρωματικό τζιν τόνικ με ιβίσκο. Όσο για τη μουσική – βασικό μέρος στην υπόθεση Gigifioggos, λέει ο Τάκης- καλύπτει όλα τα γούστα. Στην κυριολεξία. Γιατί μπορεί να ακούσεις Frank Sinatra και το επόμενο λεπτό Τζένη Βάνου. Όπως και να έχει, ένα wine bistro (με μουσική που δεν γνωρίζει όρια και ωραία πιάτα) έλειπε από το Περιστέρι, ο Gigifioggos όμως είναι εδώ για να κάνει μια (νόστιμη) αρχή.
Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977655507
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.