- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
T.G.I. Friday’s - Thanks God, it’s Christmas
Νιώθω να έχω συμβάλει κι εγώ στην απόλαυση που θα πάρετε δοκιμάζοντας τα νέα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλς των T.G.I. Friday’s. Η επιλογή τους έγινε μετά από διαγωνισμό που πήραν μέρος οι bartenders όλων των καταστημάτων. Κριτές ήταν δημοσιογράφοι και μέλη των T.G.I. Friday’s.
Επικράτησαν ενθουσιασμός, κέφι, δημιουργικό spirit και… φόβος μην αδικήσουμε καμιά από τις ομάδες που με τόσο μεράκι μετέτρεψαν τα υλικά που είχαν, με βάση το μαύρο παλαιωμένο ρούμι της Havana Club Anejo Reserva, σε απίθανα κοκτέιλς, ποτισμένα στην κυριολεξία με latin διάθεση. Σε ένα πρωινό, δοκιμάζοντας πάνω από 35 κοκτέιλ, καταφέραμε, πρώτον να μη γίνουμε ντίρλα, και δεύτερον να εντοπίσουμε τα πιο εύγευστα, τα πιο όμορφα στην εμφάνιση, τα πιο εμπνευσμένα. Τα επικρατέστερα, αυτά που θα απολαύσουμε την περίοδο των γιορτών, είναι: Black Mojito: Mε νότες μέντας και φρούτα του δάσους να εξισορροπούν την έντονη επίγευση του Havana Club Anejo Reserva. Cranberry Snowflake: Με melon liqueur, triple sec, σιρόπι και χριστουγεννιάτικη εικόνα με Christmas green rim και φραγκοστάφυλο. Havana Rita: Μargarita mix με παγωμένο χυμό ανανά και Havana Club Anejo Reserva. Candy Cane Swirl: Απολαυστικό, με παγωτό βανίλια, λευκό κρασί και ρούμι Havana Club Anejo Reserva. Τα δοκιμάσαμε σερβιρισμένα σε ποτήρια φτιαγμένα από κομμένα με ειδική μέθοδο μπουκάλια της Havana Club. Και μετά, όπως ήταν αναμενόμενο, δοκιμάσαμε τις νέες απολαυστικές γεύσεις του μενού.
Η νέα Tennessee BBQ Sauce απογείωνε όλα τα πληθωρικά πιάτα με τις γλυκοπικάντικες γεύσεις που αποτελούν εμβληματικά χαρακτηριστικά της κουζίνας του Tennessee. Όπως τo NY steak με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και φρέσκο πουρέ πατάτας, τα λαχταριστά ribs, το μπούτι κοτόπουλου με λαχανικά και πουρέ, και τις γαρίδες με μπέικον σε καλαμάκι με ρύζι και λαχανικά του σεφ.
Φυσικά δεν είχαμε παραλείψει να ξεκινήσουμε με τις υπέροχες κλασικές γεύσεις των potato twisters, των onion rings, chicken parmesan quesadilla, και grapefruit-apple salad (ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, με ρόκα, μαρούλι, ντοματίνια, πράσινο μήλο, γκρέιπφρουτ, garlic ciabatta croutons και κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί). Κλείσαμε με Oreo Madness (μπισκότο Oreo γεμιστό με παγωτό βανίλια, σoς σοκολάτας και καραμέλας).
T.G.I. Friday’s, Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227.721 αλλά και σε Π. Φάληρο, Κηφισιά, Παγκράτι, Αμπελόκηπους, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, καθώς και στην Αριστοτέλους και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα εστιατόριο που συνδυάζει υψηλή γαστρονομία, προσεγμένη αισθητική και την αυθεντική ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γαστρονομικά σημεία του νησιού
Ο κατάλογος δεν επιδιώκει εντυπωσιασμό, αλλά ισορροπία, συνέπεια και καθαρό γευστικό αποτύπωμα, με πιάτα που στηρίζονται στην απλότητα της καλής πρώτης ύλης.
Ένα must-visit spot, αφιερωμένο στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ
Ένα νόστιμο στέκι για φίλους στον Πύργο της Τήνου
Ένα εστιατόριο που εκφράζει τη νέα γαστρονομική ταυτότητα της Τήνου
Ο ιδιοκτήτης και σεφ Βαγγέλης Δαμίγος, έχει διαμορφώσει τη μαγειρική του φιλοσοφία μέσα από πολυετή πορεία σε απαιτητικές κουζίνες της Ισπανίας, της Δανίας, της Αγγλίας και της Αθήνας
Ένα σημείο με σταθερή γευστική ταυτότητα και χαρακτήρα κάθε φορά
Κορυφαία γεύση και ζουμερό αποτέλεσμα σε κάθε μπουκιά.
Συνδυάζει την ανεπιτήδευτη νησιώτικη αισθητική με μια ιδιαίτερα προσεγμένη cocktail εμπειρία
Η θάλασσα πρωταγωνιστεί στις επιλογές του καταλόγου
Ένα στέκι που οι ντόπιοι εμπιστεύονται σταθερά και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ξανά και ξανά
Δεν λειτουργεί απλώς ως το εστιατόριο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου αλλά ως αυτόνομος γαστρονομικός προορισμός
Η εμπειρία ξεκινά από νωρίς το πρωί ενώ, όταν ο ήλιος δύει, το Ciel μεταμορφώνεται
Συνδυάζει τη μοναδική θέα στη θάλασσα με ένα concept που φέρνει στο προσκήνιο τις γεύσεις και τη φιλοσοφία της Ιταλίας.
Χαλαρή ατμόσφαιρα, όμορφη θέα και γεύσεις που συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας
Από το πρωί ως το βράδυ, στα στενά της Ερμούπολης
Ψαράκι, θαλασσινά, λαχανικά, ντόπια τυράκια, αλλαντικά, κρεατικά, όλα φρέσκα
Μια οικογενειακή υπόθεση ρώσικης νοστιμιάς, στην Καλλιθέα
To νέο μεζεδοπωλείο έρχεται να κάνει τη διαφορά στο γαστρονομικό τοπίο των Κυκλάδων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.