- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Street Ball, τι είναι στρογγυλό, νόστιμο και κατρακυλάει στη Βουλής;
Η ελληνική κουζίνα σε μπαλίτσες
Έχει ανοίξει μόλις δυο μήνες και φιλοδοξεί να χτυπήσει στα ίσα κάθε ξενόφερτο street food! Μέσα στα στενά του Συντάγματος, δίπλα στα πολλά ethnic μικρομάγαζα που πουλάνε από μπέργκερς και πίτσα μέχρι σούσι και κολομβιάνικα, με τις ορδές των τουριστών να βολτάρουν γύρω του από το πρωί μέχρι το βράδυ καθημερινά, το Street Ball άνοιξε για να προσφέρει κολατσιό ή και πλήρες γεύμα, αποκλειστικά α λα ελληνικά. Και παρουσιάζει γεύσεις της πατρίδας, αυτές που σε όλους μας θυμίζουν μαμά, σπιτικό φαγητό και τραπεζομάντιλο, στη μικρότερη (και πιο ευέλικτη για street food) μορφή που γίνεται, αυτή της μικρής μπαλίτσας.
Με σύνθημα doing more with less ξεκινάει από τον πολυαγαπημένο κεφτέ (και σκέτο και με κόκκινη σαλτσούλα) και συνεχίζει με τοματοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, ψαροκροκέτες μπακαλιάρου, κοτομπουκιές. Τα προσφέρει σε σάντουιτς (€3,30), σε μερίδα των 4 τεμαχίων (€3,5), σε μερίδα των 8 τεμαχίων (€5,5). Όχι σκέτα... Μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές, ρύζι, σαλάτα (χωριάτικη ή λάχανο-καρότο), πουρέ πατάτας (με κουρκουμά, παρακαλώ), φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Και να τα απογειώσεις με κάποιο ντρέσινγκ: γιαούρτι με πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό, μαγιονέζα με κάπαρη, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, κατίκι, γραβιέρα, σάλτσα ντομάτας ή λεμονάτη. Φυσικά στην ίδια τιμή. Από γλυκές γεύσεις έχει λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, με παγωτό ή με μερέντα.
Προχτές που πήγα, δοκίμασα φυσικά κεφτέ (τον προτιμάω σκέτο χωρίς τη σαλτσούλα), μυρωδάτο κολοκυθοκεφτέ και κάτι ακόμη πιο ανεβασμένο... τηγανόψωμο με μελιτζάνα και παστουρμά! Γνώρισα και τη σεφ. Η Ελένη Δημάκου είναι νέα, έχει πάθος με την ελληνική νοστιμιά και είναι η σεφ του γνωστού Ζάχαρη και Αλάτι στο Κολωνάκι, τούτο εδώ το μικρό χαριτωμένο μαγαζάκι είναι το καινούργιο τους απόκτημα. Η Ελένη έχει πολλές ιδέες που θα μπαίνουν κάθε εβδομάδα σε εφαρμογή.
Σε μορφή κεφτέ αναμένονται τομάτες γεμιστές, ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια, μέχρι και ιμάμ (που μαθαίνω ότι θα έχει και λίγο κρεατάκι μέσα). Τα πάντα είναι φτιαγμένα με υλικά πρώτης ποιότητας, το λάδι είναι ελαιόλαδο, μόνο στους λουκουμάδες παίζει το ηλιέλαιο για να μη βαραίνουν.
Οι σακούλες μεταφοράς είναι βιοδιασπώμενες, τα είδη συσκευασίας από 100% χαρτοπολτό χωρίς χημικά, ενώ το delivery γίνεται με υπέροχα ξύλινα ποδήλατα της Cocomat σε μεγάλο εύρος (κοντινών) περιοχών και μέσα σε 20 λεπτά το αργότερο. Αμ πώς...;
Βουλής 21, Σύνταγμα, 2111111965, κάθε μέρα 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. - 6 μ.μ. Κυριακή κλειστά
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.