- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτή την καντίνα με τα τέλεια κεφτεδάκια θα τη βρεις πάνω σε μια ταράτσα!
Ψηλά στον 9ο, με όσα θες όταν πεινάς
Στην κυριολεκτικά «αθέατη» από τον πολύ κόσμο πλευρά της πόλης, ψηλά στην ταράτσα ενός κτηρίου γραφείων στο Σύνταγμα, εκεί που κάποτε στεγάζονταν και τα γραφεία της Motor Oil, υπάρχει η αυτοσχέδια καντίνα του κύριου Γιάννη που φροντίζει εδώ και 38 χρόνια τους τακτικούς πελάτες του με το ίδιο ακριβώς «σπιτικό», αλλά λαχταριστό μενού.
Μάταια ψάχνεις μια επιγραφή να σε υποψιάσει μπαίνοντας στο ισόγειο του κτηρίου της οδού Καραγιώργη Σερβίας στον αριθμό 2. Δεν υπάρχει. Θα ανέβεις μέχρι τον 9ο όροφο που σε βγάζει σε μια συνηθισμένη και απρόσωπη - εκ πρώτης όψεως - αθηναϊκή ταράτσα, περιστοιχισμένη από τις τσιμεντένιες «προεκτάσεις» του λεκανοπεδίου, κεραίες και καμινάδες. Τη μονότονη εικόνα διακόπτει το ακαθόριστο μοτίβο που δημιουργούν τα μικρά ρετρό τραπεζοκαθίσματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν έως 20 άτομα τη φορά, κάτι που προκαλεί μια μικρή «συμφόρηση» ιδίως τις μεσημεριανές ώρες όταν οι τακτικοί θαμώνες ανεβαίνουν για το μεσημεριανό τους διάλειμμα. Γιατί ο κύριος Γιάννης έχει αυτό ακριβώς που χρειάζονται.
Το μενού του «καταστήματος», ίδιο κι απαράλλαχτο όλα αυτά τα χρόνια, περιλαμβάνει μόλις τρία πιάτα: ντοματοσαλάτα, ομελέτα με πατάτες τηγανητές και τυρί φέτα, μπιφτεκάκια. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να σε τρατάρει και λίγη ρακή στο τέλος για να ξεπλύνεις το στόμα σου.
Το καλοκαίρι κάνει πολλή ζέστη στην ταράτσα και η καντίνα λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες ημέρες. Ένας παλιός φορητός ανεμιστήρας δημιουργεί στο εσωτερικό της μια υποφερτή και απροσδιόριστα ευχάριστη ατμόσφαιρα. Όμως τα τραπέζια κάτω από την τέντα έξω στην ταράτσα αποκαλύπτουν μια εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα, από το κτήριο της Βουλής μέχρι τον λόφο της Ακρόπολης και ακόμη πιο πέρα, στη θάλασσα.
Σε πείσμα των σύγχρονων τάσεων, την επόμενη φορά που θα μπορείς να κλέψεις λίγο χρόνο από την εργασιακή σου ρουτίνα, αξίζει να τον περάσεις σε αυτή την ταράτσα, μακριά από τα ανέκφραστα πρόσωπα των περαστικών και τη βουή της πόλης. Τόσο το φαγητό, όσο και η θέα, θα δικαιώσουν την επιλογή σου.
*Το κείμενο είναι μετάφραση απο το blog TRAVEL FOOD PEOPLE
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.